Regler

I Chefkonkurrencen er et kun ædelarter der giver point, og kun udvalgte arter tæller. En liste over disse findes i et excell-ark, hvor også regionale undtagelser og fænologiarter er opsummeret.

Pointgivende ynglefugle, som lille flagspætte og korttået træløber kan ædles, hvis de genfindes efter minimum et års (en ynglesæssons) fravær på lokaliteten. 

Laves en pointart i en deltagers kommune tillægges en bonus på 1/3 af værdien – ved decimaler rundes ned. En 8- points- art giver således 10 point, hvis den laves på hjemmebanen, men også hvis den laves på en anden deltagers kommune. Yderligere giver NYE personlige kommunearter 2 points bonus – givet det er pointarter -, men kun for lokale deltagere. Finder en deltager fra kbh en ny kommune-pointart til en deltager i Roskilde, får han altså kun 1/3 bonus og ikke 2 ekstra point. 

Fænologiarter giver point fra 1/12-1/3. Disse udgøres af gransanger,munk,hedelærke,hvid vipstjert,tornirisk og svaleklire og er hver 3 point værd. Sjældnere fænologiarter forhandles pr.fund.  

Det lyder måske forvirrende, men det er det også. 

0 Responses to “Regler”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: