Bornholm

ystad-ronne-seawatching.jpg

Gudhjemspetrellen kunne ikke genfindes, da cheferne rykkede til Bornholm over Ystad d. 20. april. Fredagen blev brugt til at drikke øl og spise sushi hos SRS. Lørdag startede obsen på Hammeren klokken 8.15. Frem til kl. 12 sås bl.a. rødlom 23 Ø, sortlom 2 ad. sodr. Ø, smålom 3 Ø, 2 V. Desuden trak fiskeørn, musvåge 20, spurvehøg 27, dværgfalk, hedelærke. Hvad der nok var en af de lokale vandrefalke fløj en tur over Hammerknuden.

Senere blev strækningen mellem Mulekleven og Hasle Havn trawlet. Det gav en fjeldvåge og ganske få småfugle. Højtryk og øer har aldrig været en god kombination. Udkæret besøgtes på vej til Årsdale, her sås lille præstekrave og krikand 29.

ABK og HAG prøvede perleugle om aftenen. Det mest opsigtsvækkende var at bilen kørte en hare over.

Søndagen startede ved Nexø Sydstrand, det gav kaspisk måge, mudderklire, gråstrubet lappedykker 2, knarand 57. Der var kommet flere småfugle til i løbet af natten, men vi fandt ikke vendehals eller hærfugl. Sidstnævnte er der ellers set et par stykker af på bl.a. Sydfyn og Falster de sidste par dage… En hedelærke blev lettet fra en stubmark, lige vest for Snogebæk, og ved Povlsker fouragerede to røde glenter lavt. Den ene glente fandt en mosehornugle til os, idet den lettede den fra en mark. Må man så krydse den som ædelart?

mosehorn_og_glente.jpg

Mosehornugle og rød glente, Povlsker, april 2007. Foto: SRS

Jeg troede i et splitsekund det var en hare, indtil den lettede!

dueodde.jpg

Dueodde gav en hvidklire. Derefter ledte vi efter hærfugl ved Raghammer. Det gav desværre ikke pote, men turens eneste rødstjert (en hun), sad i en af de yderste buske. Desuden sås stenpikker 7 (3 skydeterrænet, 4 mark 300 m. øst for).

trucker.jpg

Der var masser af plads på færgen, men cheferne sidder helst ved vinduet. Fuglemæssigt var turen OK i betragtning af hvad der sås i resten af landet, men med rødrygget svale på Öland og de før omtalte hærfugle, kunne man, som altid, have håbet på noget mere. Småfuglene ankommer nok ca. 1 uge senere til Bornholm end f.eks. til Sønderjylland. Øen bør besøges ifm. lavtrykspassager, idet det må give flere rastende fugle.

5 Responses to “Bornholm”


 1. 1 cheferneifelten 23. april 2007 kl. 14:52

  Arj, mand, i kan da heller ikke starte obsen efter kl8, og kun aflægge Raghammer EET besøg,og så forvente at lave point!? Raghammer er et af de bedste steder til rastende SUer på øen, triel, steppeørn, sibirisk hjejle og rødhovedet tornskade og herudover multiobs af hærfugl, stellersand og marpiber. Og det bliver aldrig checket. Jeg har skældt SRS ud over at han ikke kommer der mere, men han siger der aldrig er noget. Under den officielle ø-chef-hat-overdragelsesceremoni på Raghammer i dec 04 lavede SRS og MKH bl.a. hvidsisken, 3 bjerglærker og en flok snespurve, så det forstår vi ikke på RuF.
  mvh MKH

 2. 2 ABK 23. april 2007 kl. 17:57

  Uglen giver vel point, skipper. Jeg har tænkt over den obs de sidste 3 timer. Jeg er kommet frem til, at den kan krydses som ædelart, idet det kan sammenlignes med at man opdager en sort ibis, der jages op fra en grøft af en stiv fisker på knallert

 3. 3 Melanie 23. april 2007 kl. 20:11

  DUDE-ALERT, ABK!
  Selvfølgelig tæller din ugle…
  Næste gang du har tre timers lediggang kan du jo bruge dem til at øve dig på kald af Dværgværling!

 4. 4 MKH 23. april 2007 kl. 21:21

  Hvordan blokerer man for indtastninger fra paphoveder på denne her blog? Kun tøsedrenge og stringere bruger aliaser og dem vil cheferne ikke lege med.

 5. 5 Melanie 23. april 2007 kl. 21:26

  undskyld, drenge, det er bare fordi jeg ikke har nogen venner og i øvrigt er halv-autistisk, jeg ikke tør skrive i mit eget navn. Jeg er for nervøs til skrive noget på netfugl, så derfor er jeg faktisk rigtigt, rigtigt glad for jeres gode side og den anden side med dem der søren og mikael.
  kyzzer fra Melanie


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: