25% af cheferne lavede i daddelplantagen

Efter den lange køretur hjem fra Dødehavet, havde mange nok sovet længe. Men cheferne var tidligt oppe 29. april, og startede vanen tro ved North Beach. En gammel hun hedehøg trak ind, men ellers var det de sædvanlige arter, der sås: almindelig kjove 2, hvidkindet terne 2 (1 3k+, 1 2k), rovterne 4. Vi fortsatte til K20 pools, det gav 2 damklirer, mens sortterne, stenvender og fiskeørn 2 trækkende, alle var nye på turlisten. Der rastede desuden kærløber 10 og odin 12. I mangel på hits blev flamingoerne talt, der var 325

Så gik turen nordpå til Yotvata, hvor vi finkæmmede området ved sewage pools… Der blev sparket natravn op af JSH, men det var en skrattende melding på walkien fra KHa, der fik pulsen op.

img_3119.jpg

Hættestenpikker han, Yotvata, april 2007 

Mens alle havde svedt mellem acacietræerne, lavede KHa en hættestenpikker han lige hvor vores bil var parkeret. Den var meget fotogen, så fotografen har været i gang med “blur funktionen” for at fotoet kunne få den korrekte chefkvalitet.

Derefter tjekkede vi circular fields, det gav en rastende 2k han hedehøg og turens første vagtel blev jaget op fra højt græs.

Karmaen var derfor helt i top, da cheferne rykkede sydpå. Næste stop var “den organiske daddelplantage” ved K40. Vi spredte os i plantagen, og snart skrattede walkien igen. “INDIAN SILVERBILL 2,” lød meldingen fra MKH. Fuglene var fundet ved jorden, hvor efter de var fløjet op i en palme. Desværre kom en daddelplukkermaskine hen til palmen før ABK, KHa og JSH, så vi bommede.

Om eftermiddagen rykkede vi igen til North Beach, og en 2k stor sorthovedet måge blev fundet flyvende på den jordanske side af Aqababugten. Fuglen kom nærmere og satte sig snart på et af fiskeburene. Derefter tog den en runde i israelsk farvand, inden den forsvandt mod syd.  5 sodfarvede skråper høvlede også rundt i Aqababugten.

img_3120.jpg

Cheferne foran falafeljødens take-away

Falafeljøden frekventerede vi hyppigt, da vi var meget opmærksomme på at vores kost var tilpasset madpyramiden. Falaflerne indeholdt salat, tomat, agurk, så vi tror vi har spist meget sundt.

1 Response to “25% af cheferne lavede i daddelplantagen”


  1. 1 MKH 12. maj 2007 kl. 09:26

    Indian silverbill er en superpæn fugl, der kræver hårdt arbejde. Inden turen havde to af deltagerne en forhåndsindtaget aversion mod C-arter, men efter mødet med silverbill, fik piben en anden lyd. Indian silverbill skal findes i daddelplantager, hvor de fouragerer lavt. De er altid minimum to sammen, så hvis man finder een, er det fejlobs, siger Jonathan.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: