Cheferneifelten indta’r Skagen

Som lovet kommer her et resume fra Skagen Fuglefestival med mere. Da det er længe siden, og der blev indtaget mange øl, er er gået lidt DR i kronologien, men pyt.

Hvad vi i hvertfald kan huske er, at vi kort efter afgang fra KBH modtager en melding om Alaskaryle fra reservatet i Magrethe Kog. Selv om oddsene var rundt regnet 1 til 1500 for succes (da fuglen var på lukket område) tænkte vi: Hov, det lyder som noget for cheferneifelten, og derfor drejede vi til venstre i stedet for højre efter motorvejspontonen. Aftenen blev brugt på at indtage øl sammen med SoP på Råhede fuglestation, altid et kærkomment islet på enhver SJtur. Næste morgen kl gab stod ABK IBJ og MKH klar til at modtage alaskarylen ved Vidåen på dens tur nordover, men kun 8 af de tretten kærløbere, den havde tøffet rundt med, gad raste i faskinerne. Dog var der godt med krumryler og 4 hvidbrystede præst. En flok på 20 moseterner over Rickelsbüller (lavet på 7 km afstand) lod sig ikke bestemme, men ellers var det magert. Derfor besluttede cheferne sig for at checke op på en udmeldt sydlig nattergal ved Sneum, men den sagde dikke-dik-dikke-dik-dikke-dik dikke-trrrrrrrrr, og så var den aflyst. 2-bird-theory blev luftet, men holder ikke på nattergale i SJ.

Så sattes kursen nordover, hvor diverse stop gav bla 22 pomerans, lidt skestorke og en vinge

Vinge sp, Okkerbassinerne…men hvilken?

. Cheferne var glade fordi de havde ombestemt en fugl, og det er ligeså godt som at finde et hit. Glæden skulle vare kort, for næste morgen skete der det meget uheldige at JAE gik hen og lavede 6 topskarver i flok i hovedet på 120 birdere inkl.5 chefer. Værre var det at selv samme flok gik hen og løb af med førstepræmien for sjældneste fugl, en præmie cheferne havde kalkuleret med at vinde. Dog mener vi at det var lidt fortjent, fordi JaE nok var den mest flittige til at kigge ud over et tomt hav 6 dage i træk. RoC havde begået den alvorlige fodfejl IGEN at medbringe en megafon, så 100+ birdere kunne høre ham melde steppehøg på en hedehøg (Rolf siger at det var 123-århusbirders skyld, men det må vi betvivle). Bedre gik det ikke, da en 2k hvidnæbbet lom (der var god nok), der blev råbt ud over sandormsporet med 130 decibel som returnerende med nord, viste sig, at være en rødlom, men det var også en andens skyld, siger Rolf.

Cheferne kæmpede bravt mod de massive masser af birdere, men det var desværre alle mulige andre, der på stribe lavede piroler og gulirisk. Dog lavede MKH og IbJ ankomst til Skagen af karmindompap, men Rolf sagde det var en tornsanger. Herudover skete der ikke meget de første par dage. En prikislom var træffets 7, men de seks var strøget på 1.dagen, hvor cheferne arbejdede i Magrethe kog.

Birdrace

Da manglen på sjældne fugle havde dræbt håbet om, at vinde sjældneste-fugl-præmien fra JAE, vejrede cheferne revanche i birdracet. Desværre måtte holdet dele sig op for, at der i det hele taget var nok tilmeldte til at kunne gennemføre. Naturligvis vandt det hold med flest chefer med hele 80 arter mod Lennart og My s 70, og således var der rettet lidt op på tingene. I en efterfølgende lodtrækning løb ABK oven i hatten med 6 flasker rødvin fra Freddy s vin, der hurtigt blev nulstillet på gæstgiverstiens fuglestation.

Lørdag stod på det klassiske opgør mellem øst og vest i fodbold. Hold øst rådede over solide kræfter som ABK, SKAT, ESE og MMJ. MKH var også på holdet. Hold Vest var en blandet landhandel med bla RSN KBC, Tue og RoC på mål. Samtidigt havde de to børn med, og det var snyd at alle børnene var på samme hold, fordi de var HERREhårde. (hvis nogen er glemt, er det fordi jeg ikke kan huske dem alle sammen). Efter solid dominans og en 4-1 føring af hold øst i 1.halvleg vendte bøtten i anden, dels fordi RoC gik ud af målet, og dels fordi dommer JKy tiltrådte på hold V.

SKAT bliver igen tørret af hold vests bedste spiller. Vi har desværre ikke fotos af selvsamme U18spillers nedslagtning af SKAT – og hvor var dommeren?

Resultatet siger vi ikke, men her er vinderholdet.

Efter kampen blev der tændt op i grillerne i Batteriskoven. Der var massivt opbud af festivaldeltagere, og der var god stemning og mange øl. Rygtet om RS stunt i Magrethe Kog blev lanceret midt i pølserne og blev vendt og drejet rundt omkring over paptallerkenerne. Der blev udvekslet gode rygter og lokalannekdoter mellem cheferneifelten og 123århusbirder og en intern konkurrence er uundgåelig.

Grillaften i Batteriskoven. Læg mærke til at RSN ikke er i gummistøvler.

Kenneth P.Lummer demonstrerer den kontroversielle hånd-i-skridtet-pædagogik, et levn fra halvfjersernes laissez-faire tankegang.

Det var alt for nu. Læs mere i anden omgang af cheferneifeltens oplevelser på Skagen Fuglefestival.

Reklamer

0 Responses to “Cheferneifelten indta’r Skagen”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: