Chefernes shearwater revival

Tirsdag d.24 gik MKH endelig på ferie og rykkede sammen med MHP til KLitmøller. Vejrudsigten var moderat pøllet, men der blev satset på at se nogen sommerfugle og lidt vadere. Stor var glæden derfor, da vinden tudede uden for Ørhage Naturcenter onsdag morgen. Forventningsfuldt, blev skoperne rettet ud over Nordsøen, men kun suler, rider og FJORDterner gad kæmpe sig ned langs kysten. Derfor gik MHP på lokum og MKH talte i telefon med IbJ. Samtalen endte brat med et HOV, der kommer noget her, da MKH fandt noget, der fik det til at krible i banditten. Formodentlig har folk i Hanstholm kunnet høre, da MKH råbte KUUUUUUUUUUHLS ind til MHP, der gudskelov ikke havde påbegyndt fødslen på lokummet, og MHP var efter ca 30 sekunder på pletten med sit kamera. Kuhlsen rundede langsomt Ørhage og var ny art for alle tre observatører – Anders Bøjesen fra Århus havde også valgt den rigtige dag, at tage til KLitmøller 

Herefter var havet atter tomt, og efter en time rykkede MHP MKH på sommerfuglesafari, og MHP fandt på første stop den svære kommabredpande, andet nye kryds. Også skovperlemorsommerfugle og klitperlemorsommerfugl, og godt med rødplettet blåfugl og skråstregbredpande blev støvet op omkring Hanstholm.

kuhls_oerhage_25_7_2007-2.jpg

kuhls_oerhage_25_7_2007-1.jpg

Vi beklager den gode kvalitet af billederne. Det er SÅDAN den ser ud, Melanie.

Andendagen blev brugt på vadefuglecheck omkring Agger. Bedste fugle blev tre skestorke, desværre har vi erfaret at de var lavet – nederen. Dog fandt MKH kantareller som blev flødestegt om aftenen og nydt som forret under aftenhavobsen. Hovedretten blev indtaget på restaurant Niels Juhl hvor den vildeste fiskebuffet kan voldtages for 99 kr – kan varmt anbefales, men ring og bestil bord!

Tredjedagen bød atter på forbavsende få fulge over havet trods god vind. En alm.skråpe og 2 storkjover var daffet inden cheferne var kommet ud ad fjerene, men rigtige chefer ved hvornår der skal sættes ind. Således kunne MKH råbe DKs første balearskråpe i tre år op til glæde for David Boertmann, Stinne Astrup , Egon Mortensen, og naturligvis MHP. Balearerskråpen tog samme rute rundt om pynten som kuhlsen og kunne være taget med et (langt) fiskenet. Efter cheferne havde åbnet for balearballet kom andendivisionen ud af pitten, og fluks blev der meldt om balearskråper fra alle afkroge af DK (med halstørklæderne eller puddernæserne eller hvad de kalder sig oppe i halsnæs som det tynde øl. ) Men godt foto, de fik – helt chefkvalitet.

På 4dagen rykkede cheferne sydover fordi BLF lige skulle have den årlige inspektion. Bortset fra at de ikke havde nogen øl, var der nogenlunde styr på det. HKn og TBR var i hopla fordi de lige havde suttet chefernes balearskråpe, så cheferne forbarmede sig og købte nogen øl til dem.

Glimt fra shearwater revival tour

maskot.jpg

Maskotten er pp

Kommabredpande

comma.jpg

balleskitse.jpg

Det lykkedes desværre ikke MHP at få foto af balearskråpen, men her er den fremragende feltskitse

raller.jpg

Ved Legind sø fandt cheferne lidt raller. Ikke nogen stor bredrift, der er mange i jylland, men vi manglede noget at have dem i, og så fandt vi en ninja turtles madkasse. Det er hårdt.

ske.jpg

 Det er heller ikke svært at finde tre skestorke, men når de står imellem 710 knopsvaner er det lidt chefagtigt.

4 Responses to “Chefernes shearwater revival”


 1. 1 cheferneifelten 25. juli 2007 kl. 20:45

  Hov – hvad er nu det for noget? Den ligner jo overhovedet ikke de fotodokumenterede fund fra gilbjerg og skagen.

 2. 2 Sylle 25. juli 2007 kl. 21:43

  sikke noget rod…den har jo sortagtig hale som springer i øjnene…det er næsten aldrig set før i DK…GET A LIFE…

 3. 3 Melanie 27. juli 2007 kl. 15:53

  Hej igen, drenge

  Jeg er lige mødt ind på klinikken og er blevet forfærdet:

  Hvad med 1K sildemåge, kan den udelukkes? Jeg tænker f.eks. på det sorte halebånd i kontrast til lys overgump.

  ABC fortæller, at Muuh-ko og Posten fredag har tilsendt SU 4-5 fotos mere af fuglen, og nu viser det sig pludselig, at der ligger 10-12 portugisiske kuttere i horisonten på hajfiskeri…!

  Umiddelbart ser sagen god ud for finderne, men efter claim på Balle-skrupperen fredag morgen, må der sættes en stopper ind overfor de drenge.

  Ses i aften, drenge…

 4. 4 Team Mistillid 30. juli 2007 kl. 14:59

  STAV DIN FUGL, OG VI KAN SE, OM DU STRÆNGER!

  Ifm. med de mange brune skråper de seneste dage på danske kyster er der både meldt –

  – middelhavsskråpe
  – balearskråpe
  – balearerskråpe
  – baleariskskråpe
  – balearerskråbe
  – balearisk skråpe

  ud på DOFcall/DOFbasen mv.

  Det er pænt mange stavemåder!

  Iflg. gældende internationale regler udi fugle-sporten udstukket af Team Mistillid og enkelte CIF’ere, er det et sikkert tegn på STRÆNG, at observatøren staver forkert, når han sender fundet ud!

  Han bør iøvrigt gerne sende ud senere end de anerkendte 4-12 minutter det bør tage en obs at komme på DOFcall, f.eks. en god halv time eller op til en hel time, gerne med en ny for landet. Så kan ingen nå at se fuglen, der jo kan være bestemt forkert, men meldingens delay gør samtidig, at obsen lugter langt væk, en rigtig “stinker” – helst uden fotos og medobservatører.

  TMT har derfor mandag fået godkendt følgende stavemåde for skråpen, “den lille brune” – en mindre stormfugle-fætter, der altid “dukker op i enden” på alle lavtryk omkring august måned i Danmark:

  “Balle-Aer-Skråpe”

  eller mere retteligt:

  “Balleaerskråpe”

  Stavningen henviser til, når man kærtegner de nedre basunkinder eller giver éns kollega et godt klap i enden!

  Navnegruppen har allerede mandag morgen sagt god for stavningen, der over middag er blevet godkendt af Dansk Retstavningsudvalg, så nu skulle der ikke være flere problemer, når folk melder ud!

  p.u.v. STS


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: