Topbairder

Danske birdere har tømmermænd søndag morgen – Faktum! Efter en pludselig indskydelse, måske hjulpet lidt på vej af en tidlig positivmelding af bairds på Grenen d. 2. september, besluttede IBJ at sætte kursen nordpå. SMSer sendt til mindst fire personer forblev ubesvarede i timevis, og de få der ikke var braklagt havde andre planer end at tilbringe søndagen på landevejen.

Så var der jo ikke andet at gøre end at reservere en færgeafgang og komme afsted. Vest for Roskilde ringer JHC, og vi bliver enige om at mødes i Odden færgehavn for at fortsætte i én bil. Den plan holder dog kun kort tid, idet Jørgen snart efter snakker med JES, der er kørt over storebælt og tilbyder at hente os i Århus havn, hvilket må siges at være yderst venligt.
Og hvad koster så en færgebillet uden bil? Stort set det samme som med bil! Molslinjen satser åbenlyst ikke på segmentet af gående passagerer.

På Grenen virkede det som en god idé at tage sandormen ud til rylen, men det sparede næppe hverken tid eller gjorde gåturen kortere. Da ormen stopper yderst på grenen sparker vi døren op og sætter til de øvrige turisters måben straks en kurs direkte væk fra grenen-spidsen. Bairdsrylen kan hurtigt lokaliseres til den udtørrede strandsø 400 m mod SV.

bairdsryle_grenen_2_9_2007.jpg

Fuglen kunne nu nydes i halvanden time i en blandet flok vadere. De korte ben, det lange tynde næb, de lange vinger og størrelsen mellem småryle og almindelig ryle gør bairdsryle utrolig nem at spotte. Dragtdetaljerne, bl.a fjerpartiet på undernæbbet, kunne studeres på kort afstand.

bairdsryle-grenen-292007_3608.jpg
Klik for stort foto

Alle vadefuglene var noget urolige i starten, men det var næppe skyhed der prægede bairdsrylen, og den sidste times tid vi var der, fouragerede den næsten konstant på ganske tæt hold.

bairdsryle_grenen_3516_2_9_2007.jpg
Var odinshanen fra Parcelgården i virkeligheden en bairdsryle?

Så var det blevet tid til en fourageringspause på kabyssen på havnen. Flere hold havde ledt forgæves efter topskarv i løbet af dagen, men der skulle åbenbart kompetente kræfter til. Ved havnekontoret er JHC omkring fire sekunder om at finde den i håndkikkert gennen forruden. I modsætning til de tidligere dage sad den nu vest for indsejlingen.

topskarv_skagen_havn_2_9_2007.jpg
En flok blandede skarv-arter vest for indsejlingen. Skagen Havn 2.9.2007

Alt i alt en fin lille eftermiddagstur med ganske acceptabelt udbytte.


Reklamer

0 Responses to “Topbairder”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: