Hovedkulds i Øresund

Hovedkulds obs er et emne, der skrives meget om på cheferne. Men et er at skrive om det, noget andet er at befinde sig i orkanens øje.

Det skete søndag 9. september, hvor en sandsynlig kuhls sås af IBJ fra Stubben ca. 10.30. Der blev brygget brygget videre på den de næste timer, hvor den sås on / off fra Stubben og Skovshoved Havn. ABK fuckede op og sendte den ud som kuhls. Fuglen fløj rundt i Øresund mellem Hven og Sjælland. Den sås på stor afstand (+3 km), hvilket – som de fleste nok er enige om – er en lidt farlig afstand at bestemme SU havfugle på. Den sås flyvende alene i starten, men da den senere blev mobbet af sølvmåge sås det at den var betydeligt mindre (end sølvmågen). Den kom tættere og tættere på Skovshoved Havn, og så begyndte de barske realiteter at tone frem: vi havde at gøre med en klassisk hovedkulds.

p9096706.jpg

Almindelig skråpe, Øresund ud for Skovshoved Havn, september 2007. Foto: SIO

Så hvor andre hovedkulds obs slipper for videre tiltale, blev denne obs fulgt til dørs og ombestemt til almindelig skråpe. Cheferne har været dybt involveret i hele obsen – fra start til slut. Det var selvfølgelig ærgeligt, at det ikke var en kuhls, men en almindelig skråpe er sgu også en god art.

  Nogen mener, at CIF igennem de sidste måneder har kogt for meget suppe på hovedkuldsproblematikken. Efter at 30+ mand idag har stået i gylle til knæene i en kulhssag bør det stå klart, at det er en alvorlig affære, der fortjener kontinuerlig opmærksomhed og behandling. Tak for demonstrationen til Cheferne i Felten!

15 km mod nord, uden for problemernes rækkevidde, sad MKH og KHa med et par håndvaser ved Cape Vedbaek.  De havde taget en taxi til lokaliteten, fordi de er chefer, og fordi Kha har forstuvet sin fod, da han skulle sparke en medspiller i volleyball. Det var godt, for ellers var de kommet 5 minutter for sent til den 1k sabinemåge, der var oppe og vende ved halv ni tiden, og som spøgte langs sjællands østkyst resten af dagen. Sabinemåge var andet fund i Vedbæk, men blev førstefund i Lyngby/tårbæk for MKJ senere på dagen.  Herudover var det temmeligt frustrerende pga 3 sandsynlige småkjover, og en superspidsvinget kærhøg, men desværre kom mange fugle i modlyset mod syd pga ret hård nordenvind. KHa fik kompensation i form af den almindelige skråpe , der røg nord på nært hold efter MKH var gået i pitten pga influenza. Første obs for Rudersdal, øvbøv. Ellers jævnt, to rødlommer, en adult ride, en 1k dværgmåge, en tejst, en dværgfalk, 50 spurvehøge, 3 blåkær og 32 fløjsænder (rekord her).

CIF

Reklamer

4 Responses to “Hovedkulds i Øresund”


 1. 1 Cool´sen 11. september 2007 kl. 18:24

  Hvorfor gik kuhlsen i vasken?

  Jo, Cheferne kunne ikke selv overholde deres egen Kuhls-lov.

  § 1: 1: Vælg en dag mellem november og juli, hvor der er gode odds for, at du har havobsen for dig selv. Ligeledes er det på denne årstid måske længe siden du har set en mallemuk, og det forstørrer dine odds for en kuhls (dur bedst til sjællandske birdere). Vinden skal gerne være svag-frisk, for ellers kan andre have fået samme ide.

  DETTE BLEV OVERHOLDT

  § 2: Vælg dine medobservatører med omhu. Folk, der rent faktisk har set kuhls før, er dårlige at have med på obsen. De kender fuglens jizz, og således er storkjove, sølvmåge og ride på forhånd dømt ude som kuhls-prospects. Birdere, der allerede har DK-Xet kuhls skal du slet ikke beskæftige dig med, da de utvivlsomt vil give thumbs-down.

  HER SKETE DEN FATALE BOMMERT. MAN STRINGER IKKE EN ALMINDELIG SKRÅPE TIL KUHLS, NÅR DER ER FOLK DER HAR SET 10.000+ ALM SKRÅPE og 1000+ REELLE KUHLS MED PÅ OBSEN. MÅSKE SKULLE NOGLE CHEFER GIVE SIG SELV EN TUR TIL FÆRØERNE OG GRANSKE DE 50.000 YNGLEFUGLE DEROPPE SAMT ACORERNE, HVOR DESUDEN ALM OG STORSKRÅPE KAN SES. DET KUNNE DE LÆRE
  MEGET AF.

  § 3: Se fuglen mere end 5 km fra Gilleleje.

  DETTE BLEV OGSÅ EFTERLEVET. MEN ÉN LOVOVERTRÆDELSE ER NOK TIL, AT DEN KUHLSSEJLER.

  TING, DER KUNNE LAVE EN DEN EN RIGTIG COOL´S:

  Fuglen meldes ud mindst 1½ time efter reel obstid, SÅ SANDSYNLIGHEDEN FOR AT DEN GENFINDES ER MINDRE.

  String en bartramsklire på Møn, så folk opgiver obsen.

  Lav for alt i verden SU-rapporten hjemmefra. Hvis et tyndt papir
  holdes over FUGLE I FELTEN, er det nemt at lave en god skitse.

  Se fuglen så dårligt, at du fornemmer samtlige kendetegn.

  Mvh Cool´sen

  PS: Hybris giver nemesis…

 2. 2 cheferneifelten 12. september 2007 kl. 15:18

  WOW, 50.000 ynglende kuhls på Færøerne – det er sgu vildt, den globale opvarmning begynder at ku mærkes.

 3. 3 lydpotten 12. september 2007 kl. 23:34

  Ja, det er helt vildt.

 4. 4 Melanie 14. september 2007 kl. 15:52

  SUBJECT: BRUUN’S SKRÅPE

  Hej igen, Drenge…

  Selvom klinikken er ved at åbne, fordi håndværkerne holder fyraften og går på weekend (Irakmus Træls er første kunde), kan jeg lige smide et par ord ind på denne fatale tråd…

  *********

  Det står nu lysende klart for alle DOC’s 12.000 medlemmer, at den rødtoppede fuglekonge fra Sundbyøster (hænge-sæk) og Bruun’s Gejleri (børnenes ABC) har trådt dybt ned i lorten med deres storby-havobser, der begge endte hoved-kuhls. Det skete i hhv. 2001 og 2007 (i søndags).

  Kampen mellem de 2 ornitolgiske højborge i østdanmark, Refshaleøen og Stubben (eller: Stupiden, som haderne kalder stedet) har søndag for alvor givet bagslag for sidstnævnte.

  Da blev en af verdens mindste, stivvingede og hurtige, mest sort-hvide og nemmest bestemmelige skråper bestemt til en kuhls skråpe, en stor havfugl, langsom, slasket, der er meget brun.

  Jordbærhjælmen fra Sundbyøster gjorde det for nogle år siden, hvor han så en hoved-kuhls på den svenske side af Flakfortet fra land fra Refshaleøen. Helt perfekt soloobs., indtil han kom hjem og så, at der var ca. 7-8 km. til fuglen (nok en af Saltholms mange sølvmågeunger), der forsvandt BAGOM Flakfortet…! I 2007 har han forsøgte at skope Lille Albatros fra samme lokalitet med kun 26 km. afstand! Kæmpeklovn x 10!

  I venten på “the perfect storm” har begge disse unavngivne personer nu fucked så grundigt op, at pigerne fra Gajol-haven (ved Risskov) og undertegnede må råbe vagt i gevær.

  Begge har claimet “city-kuhlser” indenfor de seneste år i deres venten på, at de komme med i klubben af dem, der har set arten i DK! De er begge at finde i top-7 over dem, der mangler arten i DK i flg. Natfugls lister – yderligere trådte vel både Sune’s World og Mors Lille Skat i den samme lort søndag?

  Hvorom alting er, har DOF’s Aftenskole-udvalg givet dem begge en tidlig julegave i form af “Havfugle1” på Jens Larsens aftenskole i Hvidovre, version 0,0. De starter blidt med ekskursioner til Sydlolland og Kolding Fjord, sådan at antallet af pelagiske arter ikke overrumler dem.

  Begge personers skoper er nu inddraget og gravet ned et hemmeligt sted i Jylland, og først i år 2021 får de licens til den jyske vestkysts havfuglelokaliteter, idet de dog de første 2-3 år skal være sammen med et SU-medlem, når de birder over hav. De er samtidig som de første herhjemme blevet smidt ud af Raritetskabinettet (dansk Rk) for ulovlig omgang med havfugle herunder at booste Øresund som Bridges of Ross/Penanze.

  Samtidig godkendte det kommende SU-medlem og den førende danske toplisten, Præsten, fuglen med det samme:

  “klart en stor skråpe, og der komme aldrig storskråper i Øresund”, siges det, at han har udtalt. Senere måtte han gå ud med 2-fugle-teorien for at redde sin dag, inden presset blev for stort fra dem, der havde pudset deres skoper en ekstra gang den søndag eftermiddag.

  Jeg skal tilbage til en cocktail nu, for Smuds er på trappen og kimer dørtelefonen ned.

  Ka’ i ha’ en rigtig god weekend alle sammen.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: