Den Danske Fuglelov – særudgave

Der er nok dem, der er godt trætte af cheferneifelten, og deres evindelige du-må-ikke-ditten-og-du-må-ikke-datten. Men man skal nok betragte det lidt ligesom en børnehave, hvis der ikke var nogen voksne, gik det jo nok ikke så godt. Og præcis som på det pædagogiske område ved cheferneifelten godt, at det også er vigtigt at rose. Og Fugledanmark fortjener ros. Ikke siden Bisp Absalons tid har der været en september måned med færre fejlobs end i  år. Der er ikke set rødstrubede pibere i SVjylland, ingen tidlige storpiber, forbavsende få steppehøge og Vestskoven har kun meldt om lærkefalk. En enkelt hovedkulds ved Nordkysten er under middel og en håndfuld for tidlige 1k mellemkjover er, hvad der følger med. Alt i alt meget prisværdigt. Man skal blot kigge nogen kilometer mød øst, hvor Sveriges hidtil usvigelige sikkerhed er afløst af daglige hovsameldinger på dværgørne, små tårnfalke og en invasion af endnu-ikke-flyvefærdige juvenile mellemkjover i de første dage af september.

At cheferneifelten så blev taget med fingrene i kagedåsen på en hovedkuhls, må vi tage på vores kappe. Den store spinmaskine blev sat i værk, men svien kan vi ikke løbe fra. Selv Wayne Rooney skyder ved siden af mål i ny og næ.

September 2007 blev måneden, hvor indre-farvands-havfugleobs kom på landkortet. Den Lille albatros fra juli støbte et solidt fundament, og den nylige kuhls ved sjællands østkyst har sat nye standarder for, hvor man sætter sig, når man skal se gode havfugle. Naturligvis skal dette nye fænomen have et par paragraffer med.

Øresundsloven§1 – hvornår må man DKXe kuhls?:

1.1 Hvis din kuhls ses i sundet fra Kronborg kan du krydse den med meget dårlig samvittighed. Mere end 80% af fuglene kommer i svensk farvand i vestenvind. Nyd du bare fuglen i stedet for at kigge på bøjer, det kommer du ingen vegne med.

1.2 Hvis din kuhls flyver bagom et blåt flag med gult kors, må du hellere nøjes med at krydse den på VPlisten. Hvis din kuhls flyver om bag Kronborg  må du hellere vende dig om, og kigge ud over vandet.

1.3 Hvis din kuhls flyver om bag KHa har du god tid til at drikke en kop kaffe

1.4 Hvis din kuhls flyver om bag en dude må du gerne skubbe ham væk.

1.5 Hvis din kuhls flyver om bag en chef må du selv flytte dig 

1.6 Hvis dine medobservatører melder den som gulnäbbet lire sidder du på den forkerte side af sundet

1.7 Hvis du kan se Flakfortet i samme skopfelt er det en mallemuk

1.8 Hvis du kan se Samsø fra obsposten er du kørt forkert. Ingen gider havobse i Østjylland

1.9 Hvis du ikke får billede/video er du ikke chef

1.10 Hvis JaHC sidder ved siden af dig må du hellere vente til en anden gang. Det er ikke en kuhls.

1.11 Hvis du slet ikke ser nogen stormfugle er det en helt almindelig dag i Øresund.

1.12: Hvis du ikke ser nogen nævneværdige fugle overhovedet er det en helt almindelig dag i Øresund OG du har bestemt det du har set korrekt.

CIF

4 Responses to “Den Danske Fuglelov – særudgave”


 1. 1 HBR 24. september 2007 kl. 07:40

  Der burde være en ændring til § 1.8 “Hvis du kan se Samsøs vestside fra obsposten er du kørt forkert. Ingen gider havobse i Østjylland”. Fugle i Storebælt SKAL ses fra Røsnæs.

 2. 2 MKH 24. september 2007 kl. 16:53

  naturligvis, naturligvis. Bare fordi man eksempelvis kan se stubben fra saltholm betyder det jo ikke at saltholm er et dårligt sted.

 3. 3 IBJ 24. september 2007 kl. 17:32

  Helt enig, Saltholm er en glimrende lokalitet – og det er på trods af at der er frit udsyn helt til Vedbæk.

 4. 4 MKH 24. september 2007 kl. 22:01

  HA – det er kun når der er fregatfugl i vedbæk man kan ane JGTs fiskekutter, POHs mobile kolonihavehus og diverse andre højtragende twitcherprops. Og så selvfølgelig Kha.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: