Året der gik

Så er Cheferneifeltens første år snart oprundet, og i Nytårets ånd må vi gribe i egen barm, kigge i bakspejlet og rose os selv. For skønt CIFs fødsel var et spontant indfald i en halvblæser på STuF,  er vi nu den centrale kontrolinstans i dansk feltornitologi og referencerammen for DOFs officielle kvalitetsorganer. Efter verden første gang stiftede bekendtskab med den Danske Fuglelov er antallet af beviselige fejlobs faldet markant. Det kan godt være, at alle der nogen sinde har båret en kikkert, er blevet sure på CIF på et tidspunkt, men disse mennesker skulle hellere se CIF som en gave. I stedet for det laange, seje træk med at få rettet op på et blakket ry, kan man nu eksempelvis læse, at det ikke er en storpiber i august INDEN man jogger i spinaten. Selv tak.

Herudover har CIF udrettet en lang række store ting:

Vi har fået opkaldt en fugl efter en deltager – skipperskråpen.

Vi har fjernet Fyn fra landkortet.

Vi har gennem ihærdige kampagner stoppet den uheldige udvikling omkring kuhls skråper på 8 km afstand og 2k kongeederfugle ved Halsnæs.

Vi har dementeret fund af alt fra islommer til levantgulbuge, ligesom vi har verificeret forekomsten af tophvepsevåger i WP.

Og endelig har vi, trods en ihærdig indsats ved tastaturet, produceret stribevis af sjældne fugle i felten. Det kan godt være, at de helt store hits er udeblevet, men en provisorisk oversigt omfatter trods alt gode fugle som islom(2), kuhls skråpe (2), balearskråpe (2), topskarv, silkehejre, amerikansk krikand, kongeørn, sort glente (4), steppehøg, jagtfalk, thorshane(3), hvidvinget måge, sabinemåge (2), rovterne, hvidvinget terne, lunde (5), bjergpiber, rødstrubet piber (2), savisanger, drosselrørsanger, hvidbrynet løvsanger (8), fuglekongesanger m.m. Vi har lavet denne lille fotocollage over CIFs 2007.

chefhits.jpg

Amerikansk krikand Ramsøen maj; fuglekongesanger Rømø oktober; silkehejre Roskilde august; topskarv Skagen august; kuhls skråpe ørhage juli. Alt fundet af cheferne i 2007 

Da alt er relativt har vi også lavet året-der-gik-collager for de andre blogs udbyttte i 2007

Århuspigerne:

kjover-dobbek.jpg

Århuspigerne lavede et par bekkasiner. Desuden mellemkjove, almindelig kjove og lille kjove ved Århusbugten. Bemærk størrelsesforskellen

Læderhattene: 

vandstar.jpg

Læderhattene havde et mindre heldigt år, men en vandstær blev det dog til. I mangel på andre hits, vises 4 versioner af samme foto. Til lykke med den.

Bedre held i 2008 og godt nytår til alle.

CIF

0 Responses to “Året der gik”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: