Gåsebonanza på Als

Chefernes patrulje til overvågning af Danmarks røde zoner har været på Als, for at se de lokale efter i sømmene. Der blev overraskende nok hverken set Søkonge eller Nordisk Lappedykker i de dage, hvor jeg opholdt mig i området. Rygtet om en chefs besøg på øen har givetvis haft en præventiv effekt på optimismen hos de lokale. Søndag d. 9/2 overvejede jeg at rykke til Tontoft Nakke, men ændrede mening og tog i stedet en cykeltur med kæreste rundt til Trillen, Torup Made og Mjang Dam. Det skulle vise sig at være en klog beslutning. Frokostpausen, der tilbragtes med overblik over Torup Made, gav overraskende resultat i form af en RØDHALSET GÅS fouragende med Blisgæs og Grågæs. Fuglen gik ofte halvt skjult af højt græs, men en chef finder den alligevel. Den bar ingen ringe og kunne twitches af flere glade Alsbirdere og var i øvrigt ny art for øen. I januar så jeg to Nilgæs på samme lokalitet (foto) og dage 8/2 endvidere 4 i flok trækkende SV ved Tontoft Nakke lavet i hovedet på en lokal. Nedenfor ses rødgåsen i selskab med blis- og grågæs, samt et udvalg af andre gode obs fra Als, 2007/2008, som sædvanelig leveret i stemningsfuld og autentisk chefkvalitet.

gaes1.jpg

Med den Rødhalsede Gås har KHa lagt sig i front i chefernes konkurrence med årets hidtil bedste fund.

KHa

2 Responses to “Gåsebonanza på Als”


 1. 1 ABK 11. februar 2008 kl. 23:08

  SÅDAN KHA! Mon ikke det er første fotodokumenterede hit på øen siden skadegøgen??
  Hvor er det dog et flot foto af rørdrum! Jeg synes, du burde indsende det til en fotokonkurrence

 2. 2 Mia N. G. Dam 11. februar 2008 kl. 23:18

  Hej tøser,

  Det er vist en ræv, ikke en røvdum, den fugl på fotoet Bruun!

  Rapporten ‘Sjældne Hits på Als 1990-2008′ er i trykken, og der er kun 2 fotos i den: Skadegøg og den undslupne Rødkælkede Gås!

  Sjældenhedsgruppen under D. O. F. har sendt en europa-palle med digitalkameraer til Als’ fugleforening ‘Fly-byStringers of Als and Sundeved’, sådan at den røde zone vist her på webben kan slettes i løbet af dette århundrede, når yderligere fotos (evt.) kan fotodokumenteres!

  MNGD


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: