Slag til CIF

Glade og tilfredse fejrede vi Slaguglerne med flere Norrlands Guld og en kort lur, hvorefter turen lørdag morgen atter gik til Toftberget. IBJ må som den eneste have gnedet søvnen ud af øjnene for pludselig råber han: “DER SIDDER SGU EN UGLE…DET LIGNER EN SLAGUGLE”. Kaos i bilen, to gange bliver der i panik dyttet i hornet, men det skræmmer gudskelov ikke den SLAGUGLE, der sidder og stener i en lille birk 20 meter fra vejen. What are the odds?

slagugle_oestervaela.jpg
Slagugle, Östervåla 22/3

Dog ville den ikke finde sig i at vi steg ud af bilen, og fløj længere ind i skoven. Ganske eksalterede oven på vores superheld vandrede vi atter turen ved Toftberget. 7 Urfugle sad i et løvtræ, og Gråspætte sås igen. Herefter trillede vi rundt på må og få på skovvejene i håb om Tjur eller hjerpe. De eneste steder vi så fugle var dog på markerne og på foderbrædderne i haverne – især mange gulspurve (SUPERgiftigt). På markerne var Sanglærke ankommet massivt med flokke på over hundrede og også en flok på 27 snespurve blev det til. Fra hovedvejen tilbage mod Uppsala sås en stor tornskade og en stor flok taigasædgæs.

morgenmad_oestervaela_2008_0323_0142.jpg
Morgenmad på Östervålaruten.

urfugl_toftberget.jpg
Urfugl F, Östervåla. 7 stk i et træ var turens eneste.

uppland_1.jpg
Der var sgutte meget forår i Uppland.

Som det hører sig til på en hvilken som helst fugletur besøgtes den lokale bypark – Gamla Trädgården – i Uppsala efter hjemkomst og før siestaen. 2 vandstære fløj rundt i kanalen og en krikand og en Brun rotte (kompensation for elg, los og jærv, der glippede) tossede rundt i en dam.
brun_rotte_uppsala_bypark_2008_0323_0146.jpg
Sammen med snehare var dette turens hårdeste pattedyrobs

Der blev provianteret på burger king, og en håndfugl whoppers blev skyllet ned med en flaske rødvin i fælleskøkkenet på vandrehjemmet. I seng kl 17 og op kl 0200 til endnu en gang uglelyt, denne gang ved Gisslaren, den “klassiske” Uglerute. Her kunne tre spurveugler fløjtes frem, mens endnu en slagugle og tre natugler kom i bogen, trods vores “sene” ankomst. Et hurtigt stop ved Pansaruddan gav, nok pga snevejr, ikke det store, og så gik turen tilbage mod Danmark. Vejen gik bl.a forbi Tåkern, en enorm fladvandet sø øst for Vättern, hvor det bl.a. blev til 4 havørne, rørdrum, 20 småskaller, 6 traner (+11 uden ben), 300 sædgæs og skægmejse. Med drive-by-observationer af bl.a. huldue og Rød glente kom vi op på ca 90 arter på turen – mere kvalitet end kvantitet.

uppsalaj.jpg
Traner ved Tåkern

uppland_2.jpg
…Som et barn i en slikbutik.

CIF

0 Responses to “Slag til CIF”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: