Den danske fuglelov, maj 2008

Maj er en af de bedste måneder at se fugle i. Det er nu, at alle dem der har ligget i dvale, støver linserne af og stringer igennem. Der er RIGTIG mange fugle i maj, så stringeren har optimale betingelser. Desuden er maj kendetegnet ved et massivt træk, og derved har du en god undskyldning, hvis dit hit ikke kan genfindes. “Den må være trukket,” kan spise de fleste af, men ikke cheferne. Vi minder om, at 2/3 af de hits du finder, skal ses af voksne eller fotograferes. Husk det.

§ 1: Drop trækkende dværggæs. Det er forbudt, og i maj ses ofte 2k blisgæs, der endnu ikke er trukket. Blisgås er en lille gås, og den ser særlig lille ud, når den ses i selskab med den store grågås.

§ 2: Maj er en god måned for kærhøge, især blå kærhøg. Så vær forsigtig med de slanke kærhøge. Lad være med at bestemme slanke kærhøge set dårligt, fra bil, fra tog eller i en brandert. Proportioner et et godt kendetegn for steppehøg, men det er for lidt til at claime en så sjælden art. Kig efter hovedtegningerne og vær voksen nok til at erkende, når fuglen er FOR langt væk, klovn!

§ 3: Moseterner er lette at bestemme, men cheferne har erfaret, at netop denne artsgruppe kan volde problemer. Derfor er det dejligt, at dette års REKORD tidlige invasion af hvidvingede terner blev fotodokumenteret. Og cheferne er glade for at vise billedmaterialet, der til fulde dokumenterer forekomsten. Tak til fotograferne.

Hvidvinget terne, Hornbæk, april 2008. Bemærk røde ben, der adskiller den fra sortterne

Hvidvinget terne, Arresø, april 2008. Den kontrastrige dragt gør, at hvidvinget terne næppe kan forvekles med andre arter

Hvidvingede terner, Esrum sø, april 2008. En flok hvidvingede terner er et af naturens vidundere!

§ 4: Årslisterne har brug for aftenfalk, lige som nye fuglekiggere, der ikke vidste der var noget der hed en kikkert under den store invasion i 1992. I mellemtiden er aftenfalk gået hen og blevet sjælden. Så det er slut med at “jizze” aftenfalk, og stop SÅ med at claime den fra en kørende bil! Det går ikke, og kan du hverken køns- eller aldersbestemme falken, er den bare ikke set godt nok.

§ 5: Kvoten for islom er opbrugt i Østjylland, Sønderjylland, på Sjælland og Bornholm. Vi åbner måske op for den i efteråret.

§ 6: Hvidhalset fluesnapper spiller bare ikke på DOFcall. Arten bliver sendt ud med forsinkelse: Vesterbrofuglen: 44 min., Mønfuglen 57 min. (!), fordi det er så svært at stave til H V I D H A L S E T  F L U E S N A P P E R. Husk derfor at ringe til en ven, hvis du finder en hvidhalset, så han/hun kan hjælpe dig med stavningen.

Reklamer

3 Responses to “Den danske fuglelov, maj 2008”


 1. 1 Sugardaddy 3. maj 2008 kl. 21:14

  ROC på Skagens Gren siger at 4/5 hits der findes i DK har fotos, medobservatører(udover ens mormor)og/eller raster i flere dage!

  Tillykke til CIF-drengene med at få dræbt årets store hvidvingedede terne invasionen. Nu er der ingen troværdige fund i landet i 2008 udover DOF Fyn-fund!

  SD

 2. 2 StringerTernerne 6. maj 2008 kl. 17:42

  29/4-1/5 er der gjort 4 obs. af hvidvinget terne i DK iflg dofbasen. De 3 obs er uden alder, dragt eller kommentar. Det er klart fjordterner iblandet lidt dværgmåger, hvad siger du MoKo?

 3. 3 ÅrhusbirderRSN 16. maj 2008 kl. 16:28

  Kvoten for Islommer for maj måned kan vel strækkes med yderligere én, når nu vi har har dokumenteret vores lom på forbilledlig vis:
  http://aarhusbirder.blogspot.com/2008/05/djurslandssats-tur-7-304-08.html

  De NV-trækkende Islommer må jo til en vis grad komme forbi Djursland! Men i så fald skal vi nok tage billeder, om muligt endnu bedre end fuglen fra 30/4.
  Bh RSN


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: