Operation Festivaltømmer

På afstand virkede det som en god ide – at trawle vadehavsøerne mens alle andre suttede på Skagen. Men ak,ak,ak – CIFs fravær på årets fuglefestival efterlod sig i kølvandet et langt, brunt bremsespor af fejlobs fra Hulsig til Grenen. AWN gjorde hvad han kunne, men det er hårde odds ene mand.

Men tilbage til Sønderjylland. MKH IBJ og the MHP formerly known as chef checkede 30/4 ind på Råhede Fuglestation. Første projekt var Mandø, og da maj måneds første dag gryede, trillede vi ud ad Låningsvejen og var SÅ klar til 15 arter sylviaer. Der blev lagt hårdt ud. MHP lavede DKankomst af turteldue ved bydiget, en årlig, men sjælden gæst på øen. MKH lavede 12 ringdrosler, en overflyvende 2k skestork og skræmte Mandøs fjerde (3.fund) sorte glente ud af en plantage. Ellers var det moderat med fugle på øen. 2-300 løvser, skovsanger, 7 rødstjert, 40 gærdes, 22 pik, 2 atling, v+dfalk og en fjeldvåge.


Turteldue, Mandø 1/5

I Astrup Engsø var bedste fugl den langtidsstationære rødhovedet lille skalleand, og til sidst blev den hvidvingede måge genfundet af MHP ved Havneby efter en måneds fravær.

Andendagen blev spildt omkring grænsen. Bedste fugle udgjordes af Savis og sortbynk ved Møllehus, men til genæld blev der hamstret øl & whiskey i Tyskland. Et konkurrerende KBHhold ringede med potentiel ny art for DK på Mandø. Det hele lød meget spændende indtil vi hørte at det var en gås, og istedet for at kigge på den, arrangerede vi grillaften på Råhede Fuglestation. Der blev disket op med gode bøffer, Erdinger og Laphroig og naturligvis husets iskage.


En flok får spiller op under vadefugletællingen, så de får fingeren.


Safety First er alfa omega, når der grilles. Vi skal nok finde ud af det med tagspærret og forsikringen, Kurt.


Lille canadagås ssp?, Råhede 2/5/2008 (IBJ). Fuglen blev opdaget af SeK og TEO på Mandø, men gik ved senere til overnatning i SOP og KUCs fuglebad.

Da vadehavsregionen efter to dage var finkæmmet, rykkede vi til BLF hvor stationspersonalet skulle have det årlige eftersyn. Bedste fugl på førstedagen var en hvid måge, der desværre bare var en leucistisk sølvmåge. Bedre gik det på andedagen hvor MKH lavede biæder og vendehals i hovedet på de lokale. Jonas Gadgård luskede en rødtop op i fyrhaven og således ender det med at blive en rigtig god dag på Blåvand (selvom vi var blevet LOVET hvidskægget sanger). IbJ lukker og slukker på hjemturen med en hvid stork over Køge Bugt-motorvejen, og så er den ged barberet.


Biæder, Blåvands Huk 3/5 (MHP). Fuglen rastede kortvarigt omkring fyret, hvorefter den gik SØ. Der blev en uges tid senere atter set biæder på Hukket – har de måske gang i noget i en grusgrav ved Kjelst?

CIF

4 Responses to “Operation Festivaltømmer”


 1. 1 Dude Stringer 21. maj 2008 kl. 16:20

  Well, det lyder majet godt med wadehavsoerne, men jag vil hellere til Rungsted Hegn, det sted har bare alle fuglerne, har jag laest.
  C U soon

  Dude

 2. 2 Rygter siger... 21. maj 2008 kl. 22:07

  Kære venner,

  Ja, Rungsted Hegn huser 299+ arter på et år. Det er næsten blevet bevidst nu i 2008!

  bh. KillerZone

 3. 3 Namaqastringer 22. maj 2008 kl. 23:06

  når jeg ser Paula Larrains 12 år yngre mand, Mads Holger, i Kig Ind! kommer jeg hver gang til at tænke på MKH, sorry, men jeg kan ikke gøre for det. . . . han er bare lige så lækker og sej, en mand der virkelig har noget at have det i, en mand der virkelig har prøvet noget i livet og som har de livskriser der skal til at skrive en selvbiografi under titlen “På kanten” eller “At overkomme livet” og synge mange, bange, lange bluessange

 4. 4 MKH 19. juni 2008 kl. 19:43

  paula larrain er hot og nogen er misundlige på Mads K.Holger aka.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: