Prærievognsferie på Sydfyn

Chefernes årlige besøg i Eilat fandt sted i dagene 5.-12. april. I år bestod holdet af MWK, AEC, RBC og ABK. Vi mellemlandede i Istanbul og ankom ved 2-tiden om natten d. 5. april til Ben Gurion lufthavnen, Tel Aviv.

prarie

Til maj rykker cheferne på prærievognsferie på Sydfyn. Det bliver fedt!

Efter at ABK som sædvanligt blev taget til side og spurgt de samme spørgsmål i kontrollen som i 2007 og 2008, var vi på vejen efter en god time. Vi kørte i noget af et vilddyr – en Hundej Getz, eller wa den nu hedder…

Første stop på turen var Nizzana, hvor vi tjekkede området mellem Nizzana og Azzuz. I år gav området 4 spillende kravetrapper (3 øst for vejen, 1 vest for), 11 ørkenløbere og 8 plettede sandhøns. Som noget nyt prøvede vi at fortsætte mod Azzuz og tjekkede noget scrub vest for vejen. Det var en god idé! Et par brillesangere boede her, og de sås meget fint – af og til i selskab med en tornsanger!

brillesnizzana

Brillesanger mobber torns. Nizzana, april 2009. Foto: RBC

En udmærket start, selv om sortbuget og spidshalet sandhøne glimrede ved deres fravær… Næste stop var en benzinstation ved Sde Boquer. Vi blev i en time, for det viste sig, at et pænt træk af skrigeørne kom direkte over stedet! Det blev til ca. 70 små skrigeørne, 1 4K+ stor skrigeørn (hårdt), 1 dværgørn, 1 fiskeørn, 4 ådselsgribbe, 1 ørnevåge, 1 dværgfalk (det er hårdt!), 102 hvide storke og 4 alpesejlere.

Der skulle ordnes et par stenpikkere på vejen til Eilat – og det blev der! To klippestenpikkere blev lavet fra bilen ved vej 40, en art vi missede i 2007 og kun så én af i 2008. Lille ørkenlærke blev bogført ved Hameshar, og det blev også til et par hvidkronede stenpikkere, men hættestenpikker var der ingen af. Det skulle vise sig at blive en sej kamp at bogføre chefpikken.

klippepik

Klippepik, vej 40, april 2009. Foto: RBC

lilleorken

Lille ørkenlærke, Hameshar, april 2009. Foto: RBC

Et kort stop ved K20 pools gave en 2K hvidvinget terne og sort ibis, desuden rødvingede braksvaler, damklirer og 1 dværgørn. Vi indlogerede os i den sædvanlige lejlighed i Royal Park, og snart var vi ved North Beach. Et pænt træk af steppevåger passerede over krydret med 2 steppeørne og en 2K kejserørn! To mellemkjover cruisede rundt over Aqababugten og en 2K stor sorthovedet måge trak ind over obsposten.

kejser

2K kejser NØ over North Beach, april 2009. Foto: RBC

0 Responses to “Prærievognsferie på Sydfyn”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: