Besøg i østblokken

Her følger en lille historie om, hvordan man får vands på en weekend. TEO, HAG og ABK bookede plads på færgen mellem Ystad og Swinoujście fredag d. 19. juni. Oplysning om færgeafgange får du her:

http://www.polferries.pl/dk/sprzedaz/dania#prom

Vi tog toget fra København til Ystad – og kl 14 var vi på vej over Østersøen. Der var mange stive polakker på færgen. Med god grund. En halv liter øl kostede i færgens bar ca. 12 kroner. Så det er næsten dumt at lade være med at få et par vaser.

Polenfargen

Frokost på Polensfærgen

Kl 20.15 ankom vi til Swinoujście, og ca. 20.45 blev vi samlet op af to polakker, Derek og Pawel,  som TEO havde mailet med, i en gammel Fiat Tipo, der stank af benzin, og kørt til Karsiborska, hvor vi først smed vores bagage af i en udrangeret cirkusvogn(!), som vi boede i,  på en slags campingplads. Campingpladsens hjemmeside:

http://www.wyspa-skarbow.pl/wyspa.html

Derefter kørte vi ud til Karsiborska Kepa med Derek og Pawel, som gav os et kort over reservatet og udpegede hvor vi skulle lede efter vands… Vands ved Swinoujście er en sørgelig historie. Hvor der tidligere var 100 par, var der 20 syng. hanner i 2006 – og i 2009 er der registreret 5 syng. hanner i Karsiborska Kepa, samt 4 på nogle nærliggende smålokaliteter. Ved 22.30 tiden begav vi os ud af diget på nordsiden af Karsiborska Kepa og hørte to acroer, som vi bestemte til vands. Vi skulle blive klogere…

Cirkusvogn

Gummistøvler og håndkikkert. HAG er klar til at x’e vands

Næste morgen stod vi op ved 6 tiden og gik ud til reservatet. En hvid stork sad på et tag. Der myldrede med sangere. Drosselrørs, savi, græshoppe, rørs og mange sivsangere. Nogle af sivsangerne sang meget som de to “vandser”, vi hørte om fredagen. Vi måtte erkende, at vi havde fucket op. Heldigvis lokaliserede HAG en syng. vands. Den havde farveringe, hvilket en del af vandserne har i området. Hvorvidt vandsen synes det er fedt at flyve frem og tilbage over Sahara med 4(!) ringe, melder historien ikke noget om. Er det en god idé med så mange ringe???

VandsFoto1

Vands med farveringe, Karsiborska Kepa, juni 2009. Bemærk den lyse issestribe

Du kan læse mere om vandsprojektet her:

http://www.wodniczka.pl/

HAG blev kørt til Swinoujście ved middagstid, da han skulle videre til Berlin. TEO  og ABK begav sig ud i lokalområdet på gåben. Højdepunkterne var ca. 30 rødryggede tornskader, 1 flods, 2 høgesangere, sort glente 2K, sortbynk og 2 piroler. I det hele taget var der enormt mange småfugle i landskabet, der bestod af enge, læhegn og enkeltstående buske.

Billard

TEO i foyéen på campingpladsen

Næste morgen gik TEO og ABK en tur i en skov, der ligger syd for campingpladsen. Højdepunkterne var sortspætte, rødtoppet, korttået og 2 skovsangere.

Sortspatte

Sortspætte, skov ca. 2 km syd for Karsiborska, juni 2009

Om eftermiddagen begav vi os endnu en gang ud i reservatet og fik meget fine obs af 2  umærkede vandser. Vandsen minder i sin opførsel en del om sivsanger og er – til forskel fra rørsanger – ofte ret let at se, når den synger, idet den ofte synger fra toppen af vegetationen. Vegetationen, som vandsen bor i, er en eng med græsser og siv. Så tør, at man kun får en smule våde fødder, hvis man bevæger sig derud i gummisko. Habitaten bliver slået hver vinter, så vegetationen ikke bliver for høj. Vi havde forventet at se vands ved startuer, men i Karsiborska bor de altså i en græseng.

VandsFoto2

Vands u. farveringe, Karsiborska Kepa, juni 2009. Bemærk flankestriberne, som adskiller den fra sivs. Foto: TEO

Vands4

Vands (samme fugl). Bemærk lys rygstribe. Ryggen på sivs er mere ensartet

Søndag aften kl 21 tog vi færgen fra Swinoujście og var i København mandag morgen. Overnatning, øl og madvarer er billige i Polen – og cheferne kan varmt anbefale et besøg.

Reklamer

8 Responses to “Besøg i østblokken”


 1. 1 cheferneifelten 24. juni 2009 kl. 20:40

  Sådan, man bestiller da to fad af gangen! Det fremgår desuden af fotoet, at ABK drikker hurtigst (givet at det er hans plads, der er tom), med et godt hul ned til HAG, skarpt forfulgt af Flittig. Han må øve sig lidt til næste tur.

 2. 2 ABK 24. juni 2009 kl. 21:04

  Det er faktisk TEO, som har suget mest (hans glas bagerst) – den svamp! Jeg drak kun æblejuice på turen.

 3. 3 RS 24. juni 2009 kl. 21:18

  Fedt med to vaser i et huk, er det ikke THH der har taget plads bag et blad i baggrunden?

 4. 4 ABK 25. juni 2009 kl. 15:56

  Det var ikke THH. Han var for lille.

  Kære læsere,
  Hvilket af fotos’ne kan I bedst li’?

  Jeg er vildt interesseret i at høre jeres ros/ris. Jeg har brugt rigtig lang tid på billedbehandling – så jeres kommentarer modtages med kyshånd.

  Tak

 5. 5 Beauty Boy 2 25. juni 2009 kl. 18:01

  Hej ABK

  Jeg kan bedst lide det næst nederste, men kan du ikke være rar en anden gang at give os informationer om ISO samt Blænde, og allerbedst hvis du også kunne fortælle lidt om hvilket kamara du har brugt, som hvor det er købt og hvad det har kostet.

  Mere forlanges ikke, så tror jeg at det er fuldendt for alle, altså et godt billed og masser af informativ brugbar information.

 6. 6 Sundance 25. juni 2009 kl. 19:25

  Hej ABK

  Helt klart billede nr. 2! Jeg synes simpelthen der er sådan en fin kontrast mellem HAGs røde øjne og det blå sørøverskib på billedet.

 7. 7 ABK 27. juni 2009 kl. 10:34

  Tak for roserne. De varmer bare så meget!

  Jeg har brugt et GucciClineCix F30. Har brugt sportsfunktionen indstillet på pælesidning.

  Ps. for at komme tæt på cirkusvognen brugte jeg fotoskjul. Jeg tror ikke, den opdagede mig.

 8. 8 Michal 30. november 2009 kl. 11:32

  Hello, have you possibly managed to read all the colours / ring combination on that Aquatic Warbler? We would be most grateful for more information.
  All the best,
  Michal


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: