MoKo i Grækerland

Moko tilbragte uge 29 med at spise, drikke og ligge på stranden på Carpathos. Det blev ikke til meget birding, da det var alt for varmt til at støve rundt i makien. Desuden var der en masse tidsler der stak, når man luskede i klip-klapper, og man fik små sten ind imellem tæerne. Det blev til at par short-range-rekognceringer ved diverse strande, lidt bil-obs og en smule havobs, og øen virker ikke helt så død, som jeg husker andre græske øer i sensommeren. Carpathos ligger mellem Kreta og Rhodos i den sydlige del af det græske øhav. Det er lille ø, og en rundtur kan gøres på en halv dag. Det er hovedsageligt høje, golde bjerge – især pga en omfattende skovbrand i begyndelsen af 90’erne – men den østlige del af øen er stadig skovklædt. Det kan være der er krüpers spætmejse der, men ingen har vist rigtigt birdet på øen. Bedste obs på turen blev 8-10 eleonorafalke – kun mørk fase -, 2 audouinsmåger, 30-40 ægæerskråper og lidt alpesejlere. Herudover var der læssevis af kuhls skråper, toplærker, gråsejlere og sorthovede sangere. Et par topskarver, blege gulbuge, rødhovede tornskader, vandrefalke, en middelpik og en turteldue varmede også lidt. Det vigtige projekt var ægge-skråpen, og den lukket på førstedagen, så resten af turen gik med afslapning,

Carpathos juli09 031Kuhls skråpe og ægæerskråpe, Levkos 15-7.De fleste ægæerskråper havde tydligere mørk streg fra armhulen ud om knoen end almindelig skråpe, men nogle få havde næsten intet. Ligeledes havde de fleste Kuhls ret lys indre hånd, mens nogle få virkede til at have helt mørke svingfjer, som borealis. kuhlsKullensskråpe Levkos 15-7. Selvom det er et helt vildt godt og skarpt billede ser man ikke hvidt U på gumpen. Når du skriver du har set det i din SU-beskrivelse er det pynt, hvis fuglen bare lidt langt ude.

eleonoraEldoradofalk, mørk fase, Pigadiya 18-7.

traeovnSelvom grækerne måske var fremme skoene for et par tusinde år siden, er det gået lidt i stå med udviklingen. Andre civilisationer opgav ovnen af træ inden pizzaen blev opfundet ( og man puttede spagetthi i ovnen)

vassiliSå var der mere stil over superchef Vasilis 15-stjernede taverna.

audouinsAudiensmåge

MoKO

2 Responses to “MoKo i Grækerland”


  1. 1 ABK 25. juli 2009 kl. 10:46

    Hvem har været i det græske øhav?

    The real MOKO har været i NZ iflg. denne artikel:
    http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-10790480.html

  2. 2 mokobolt 27. juli 2009 kl. 17:41

    Ha. Flipper go home.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: