Circus CIF

Ibber, Skipper, Handsome & Moko tilbragte en forlænget weekend 30/7- 2/8 i SV-Jylland, med det formål at finde hits. Det gik ikke så godt, men det var hyggeligt og der blev disket op med god mad og  diverse hjemmebryg på såvel Blåvand som Råhede fuglestation. Der var afgang fra KBH torsdag eftermiddag og aftenhavobs på Hukket fra kl 18 i styrtregn og kuling. Storskråpen udeblev, men der var mange fine grønlænderstorke. Skuffelsen over den totale mangel på scarce og rare blev druknet ved BLFs spisebord, der er blevet restaureret oven på sabotagen (læs her).

Hardhat3

KHA ankom til Blåvand iført sikkerhedshjelm. Als er et hårdt miljø

HHø, MMJ, TEv, Lance-a-lot og HBø var også tilstede og vi smagte TEvs hjemmebryg. Det var en stor succes. Faktisk smagte det så godt, at flere besøgende på BLF ikke kom ud af soveposen før laangt op ad fredag formiddag. Ingen ved helt, om TOE i det hele taget  er stået op endnu – rygtet vil dog vide, at han blev set ved Dagligreservoiret lørdag.  Godt det samme, for fredagens morgensobs floppede fælt, med een ubestemt skråpe som bedste fugl. Der skulle også være set alm. skråpe ved Hukket, men den dippede vi.

CIF pelagicCIF’s pelagic. Det gode skib “Skipper II” kæmpede bravt mod Grådybs bølger, men endte med at gå til rast på Nyeng. MOKO hænger sig ikke i detaljer og fortsatte ufortrødent havobsen fra dækket. Bedste fugl var Småspove.

Ingenlillestorm

OB rydder op på Sydhukket – INTET slipper forbi.

Lørdag rykkede CIF sydover. Blåvand var finkæmmet og der var ingen sjældne fugle. På turen stoppede vi ved Kammerslusen for at gøre det onde mod en småryle, men det blev kun til en kærløber og en havørn.

Adult kærløber, Kammerslusen. I forhold til 1k mere groft plettet, især på brystet.

Adult kærløber, Kammerslusen. I forhold til 1k mere groft plettet, især på brystet.

 Vi checkede ind på Råhede fuglestation, og fortsatte videre til Vidåslusen. Diget gav bl.a MBH, ASF, TOE, HHØ og TEv, mens dagligreservoiret og Saltvandssøen  bød på blisgås, kærløber, islandsk kobbersneppe og 5 temmincksryler. ASF udtalte, at det var godt at være i felten med CIF, fordi vi havde smøger og lavede islandica på 2 km afstand. Et hurtigt raid ved grænsevejen og Klæggravene gav Mosehorn og Vandrefalk (i Tyskland), Nilgås 3, sortlap 5 og sortterne 1.

Margrethekog_2009_0801_0095

Fra venstre MBH, ABK, ASF, MKH & KHA – der kæmpes med rylerne ved Saltvandssøen.

Duehoeg_1K_Margrethekog_2009_0801_0136

Duehøg 1k, Vidåen 1/8.

mosehorn, Rickels

Mosehorn, Rickelsbuller 1/8.

 Om aftenen blev der hørt vagtel fra terrassen på Råhede fuglestation, hvor finans- og hitkrisen blev vendt over lækker hjemmebryg og popcorn.

Raahede_Fuglestation_2009_0801_0158

Havefest på Råhede Fuglestation

Søndag rykkede vi atter mod Saltvandssøen. Vi stoppede ved Ballum sluse, hvor en fed Blåhals F hoppede rundt på stenene.

Blaahals_Ballum_Sluse_2009_0802_0190

Blåhals, Ballum 2/8.

På vejen sydover stoppede vi ved Ballum enge for at checke en hedehøg, fordi den så lys ud og kunne være vores første hun på turen. Stor var glæden, da den faktisk viste sig at være helt hvid med en smal sort kile i håndsvingfjerene – Steppehøg han. Fuglen var meldt for en måneds tid siden, men er ikke set i mellemtiden. Den fouragede over markerne omkring Kristen Koldsvej, og sad en overgang synligt på en græsmark – det var en pissefed obs.  Ca. 10 birdere nåede at twitche den. Også vagtel og 6-7 hedehøge blev det til på Ballum enge.

Steppehoeg_Ballum_Enge_2009_0802_0194

Steppehøg 3K han, Ballum Enge 2/8 2009. Den er tegnet som ad., men har spættet overside og mørk krave.

Vi rundede af omkring Vidåen, hvor der ikke var sket det helt store siden sidste besøg. Sølle to kærløbere blev fundet mellem mange tusinde ryler, og 7 temmincks og to dværgryler, tre sortterner og en vandrefalk udgjorde resten af overskrifterne.  Herefter rykkede 3/4 af holdet mod Als og KBH, mens ABK blev hængende for at producere DK ud ad krisen.

Margrethekog_2009_0802_0241

Margrethekog ved højvande: Hvilke vadefuglearter ses på billedet?

Hedehogskallingen030809

Hedehøg 2K han, Skallingen, 3/8 2009 

Reklamer

0 Responses to “Circus CIF”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: