Kuhls zonen

Cheferne har analyseret iagttagelser af rapporterede kuhls skråper ved Gilleleje gennem tiderne. Inklusiv fund, som endnu ikke er indsendt til SU, drejer det sig om 87 iagttagelser.

Vi har interviewet observatørerne, og ved hjælp af Kullenbøjen, Klokken 12-bøjen og trigometri har vi fundet ud af, at 88% af fuglene (75) er iagttaget på en afstand mellem 10 og 14 km fra Børstrup Hage; bedre kendt som kuhls zonen

Kuhlszone2

6 Responses to “Kuhls zonen”


 1. 1 Kuhlsort 9. oktober 2009 kl. 18:59

  Kuhls zonen er et mere gådefuldt havområde end bermudatrekanten. Fuglen forsvinder på uforklarlig vis når andre observatører skal have den udpeget – eller når folk 2 km nede af kysten får melding om den er på vej. Ofte ses tillige faseskift mellem kuhls og muk, der trodser enhver forklaring.

  • 2 ak71 9. oktober 2009 kl. 20:51

   I Sverige bliver der ofte set Kuhls skråpe. Det er fordi, at svenske vestjyst ligger 1000 gange bedre for havfugle end sjællands nordkyst.
   Ved Gilbjerg meldes der ofte om Kuhls skråpe. Det er fordi, at der ofte ses Kuhls skråpe ved svenske vestkyst. Disse fugle skal jo passere Gilbjerg før eller siden(ligesom hvis du sender en kugle rundt i en dyb tallerken).
   På strækningen Rågeleje-Rørvig bliver der ofte meldt Kuhls skråpe. Det er fordi, der ofte meldes Kuhls skråpe ved gilbjerg, og disse fugle logisk set må komme den vej.
   Ved gilbjerg flyver alle mallemukker hurtigt. Hvis der er noget, der ikke flyver hurtigt, så er det fordi det er den Kuhls skråpe, der tidligere er set mellem Halmstad og Höganäs. Kuhls skråper i kattegat flyver pisse-hurtigt, gerne 180+ km/t.
   Ved gilbjerg kommer kuhls skråper langt ude – i resten af dK kommer de tæt på kysten. Det er fordi der er en illegal landingsbane på Hesselø.
   Ved gilbjerg kommer der altid kuhls, når jahc ikke er der. Det er fordi at jahc er uheldig.
   Ved Gilbjerg er der som regel kun 50-75% af de tilstedeværende, der ser kuhls skråpen. Det er fordi, at dem der ikke har set kuhls før, og kommer på havobs 1-10 gang, er heldige.
   Langs jyske vestkyst ses sjældent Kuhls skråpe. Det er fordi, at Kuhls skråpe, i modsætning til andre havfugle, bedst kan lide indre farvande.

   Nu går der er par år, før der meldes Kuhls kuls ved Gilbjerg igen. Det er fordi at DU godt kan se, det stinker.

   AK-71 (Anti-Kuhls – Gilbjerg Always)

 2. 3 Der går rygter om, at... 9. oktober 2009 kl. 20:18

  …de fleste kuhls i Gilboleje er set, når JaHC er på arbejde. Denne store dreng fra Nordsjælland har boet i Gilleleje 1962-2009 og har set 0 kuhls skråper i Danmark. Forklaring søges!

  FeltUD

 3. 4 Hoved-Kuhls 9. oktober 2009 kl. 20:35

  Hej piger,

  I Jylland ser alle kuhls når den kommer og vi tager fotos af dem. I Gilbjerg sidder der 22 mand, hvorpå 2 hvisker ‘hov’ det’ da ik en mørk muk, er det? 2 mere ser en fugl sp. bagfra, 18 dipper, dofcall går ud promte.

  Godt vi har SU!

 4. 5 Kuhls-mysteriet 9. oktober 2009 kl. 21:45

  Kære CIF

  DMI melder at luften er klarere ud for Nordsjælland der kan ses fugle længere væk så simpelt er det! I Ørhage tog de billeder af en og KNP og ROC har set over land på Grenen og ved Blåvandshuk var den også helt tæt på RS, ESE, MMJ, men når tingene sker i Gilleleje skal der 60 x forstørrelse til…og så den gode sigt

  Chæferhvalpen i vælten

 5. 6 Stop jers perversitetter 16. oktober 2009 kl. 22:57

  SAGSET FRA DOFCALL:

  ‘teleobjektiv i blå rygsæk fundet i lønborggårdtårnet. mkh skat’

  JEG SPØR BAR:

  ‘MED KÆRLIG HILSEN SKAT’ NEJ veddu nu hvad det er sgi for langt ud. Jeg gider ik aboner mere på LP-service fra DOF, finner mine fugle selv.

  surt med lem


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: