Tigerdyr på Møn

D. 24/10 rykkede MOKOIBJJSHPU til Møn. Det var finregn og aftagende østenvind, og det stank af mega. Da vi steg ud af Jens’ bil ved Møns fyr var luften tyk af fuglekongepiben, og et par bjergvipper og 25 blisgæs trak over p-pladsen. Der blev lusket hårdt, men kun rødhalse, jernspurve og fuglekonger kiggede ud af krattene. Vi trodsede “ingen mågecheck-før-medio-november-reglen”, og checkede Klintholm havn, hvor en 4k+kaspisk måge og to dværgmåger kom i bogen.

JSH_PU_MKH_2009_1024_0020

Kysten ved Ålebæk checkes. Bemærk tre grader af ambitionsniveau: JSH bruger skop, PU bruger håndkikkert og MOKO kører en klemme med røget medister ned.

Ved Busene Have og Ålebæk str. myldrede det også med fugle, og omkring 10 granser, et par skægmejser og munk blev lusket frem. Langs kysten ved Ålebæk lå 11 nordiske lappedykkere og en del sortstrubede lommer.

Nordlap_2009_1024_0009

Reglen om at nordykkere altid ligger tæt på land gælder ikke på Møn. Nogen af dem lå megalangt ude. Denne her lå tæt på, så vi fik supergode billeder.

Vi fortsatte til Nyord, hvor vi checkede en stor flok bramgæs, selv om det er dude’t at kigge gæs jan-dec. Det, at flokken stod pænt langt væk retfærdiggør vel ikke, at vi ikke fandt den rødhalsede gås, der blev meldt 5 minutter efter vi kørte derfra. For ikke at blive totalt dudificerede kørte vi ikke tilbage for at kigge på den, men satsede i stedet på Ulvshale/Mågenakken – Møns klart giftigste sted (synes MOKO). Efter 10  minutters fuglekongecheck lavede JSH DKs første Fuglekongesanger i år, og alle nåede at se den fint i 5 minutter. Fuglekongesanger er dyr i år, der er næsten ikke set nogen i Finland, og det var kun omkring sjette fund for Møn.

Ulvshale_2009_1024_0028

Fuglekongesanger er en fed art, så mange forsøgte at twitche fuglen…de fleste uden held. Det kan blive den eneste kongs i DK i år.

Fuglen blev forsøgt twitchet af bla. PSH, JL, LPa m.fl men kun Muncken nåede at se den. Herudover bød Mågenakken på bl.a Havørn, lidt strandhjejler og islændere samt 150+ fuglekonger.

JMP_PU_2009_1024_0023

Øjeblikket, hvor Muncken fortæller om rødhalsede gæs i Lyngby, foreviget. Bemærk en overrumplet PU.

Selvom om de 2 point for Tigerdyret desværre gik til Den uheldige alliance, var det en god tur.

1 Response to “Tigerdyr på Møn”


  1. 1 FRE 30. oktober 2009 kl. 18:07

    FRE ‘Bøllet’ChrHavn ABK SJ LaC PU 14eftermiddag-04 nat.Ikke i felten LØR


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: