Store forventninger, små overskrifter

På den sidste dag i oktober blev Nordvestsjællands næs og pynter trawlet, og der var ingen hits. Halsnæs-Melby blev dækket af RS og til dels ex-birder SHN, mens Sjællands odde og  Ordrup Næs blev dækket af ABK, MOKO, HHø og en uautorisreret udbrydergruppe (JSH). Der var også dækning på Røsnæs, der ikke havde det store at berette.  Dagens største overskrift var en Kongeederfugl, lavet af JSH, der har tillagt sig en dårlig vane med at finde gode fugle, der hvor cheferne arbejder. Det er en uheldig udvikling.

kongeederKongeeder 3k+m, Gniben (foto: JSH). Fuglen er fotograferet på ca 2,5 km afstand. Friskt.

Vores hold lagde ud på Gniben, hvor skovsneppe, hedelærke og 18 silkehaler var bedste fugle. Der var ikke meget træk i luften, og rastende fugle udgjordes hovedsageligt af rødhalse, mejser og solsorte. Ved Korevlerne lå tre sortstrubede lommer og 11 gråstrubede lappedykkere. Der er tidligere gjort forsøg på masseforekomster af nordlap langs vestsjællands kyster, men det går ikke.  Ordrupnæs gav fire store korsnæb – 3 af dem fløj op fra  startuer(!) -, en fed art, som mange  har krydset uden at være helt sikre. Når du endelig ser/hører gode store Xnæb, er det slet  ikke så svært, de lyder ikke så hysteriske som små og har et flugtjizz som silkehaler. Herudover gav Ordrupnæs  grans og endnu en sortstrubet lom (vi så 0 rødstr. idag!).

sandubz

HHø pisser på ABKs skopstativ, mens ABK vindtørrer sine sokker, Korevlerne 311009.

sortlom

Sortstrubede lommer, Korevlerne. Adult i overgangsdragt t.h pga sort strube og hvide nister i ryggen.

Sidste stop blev Sanddobberne, hvor stor præst, 2 islændere og 7 småkobber var det mest nævneværdige. Vestsjælland er som regel god for mange fugle, men ikke de store hits. Dog skal man ikke glemme fund af bl.a mongolpræst (Korevlerne), Dværgtrappe (Reersø) og Amr.Tårnfalk (Kalundborg).

storX2

Vi fik desværre ikke fotos af vores store Xnæb. Dette er taget af RS ved Melby idag. Dem, der mener at stor Xnæb ikke kan have vingebånd – tro om igen. Bemærk det “bulgy” øje. Halsnæs-afdelingen kunne desuden melde om 10 pibesvaner og lapspurv.

guldandRasmus “Deviating Duck” Strack gjorde det igen – leucistisk hunfarvet ederfugl ved Melby. Guldænder kan redde enhver fugletur. (Foto: RS).

4 Responses to “Store forventninger, små overskrifter”


 1. 1 Stive men i live! 3. november 2009 kl. 13:25

  Jeg er helt i extase over den uovertrufne kvalitet af disse fotos, især kongeederen…. stort tillykke til fotografen! ;o)

  er der mere snaps mormor?

 2. 2 Rød zone 3. november 2009 kl. 16:21

  Ja smukt foto af skeand i en flok ederdrenge

 3. 3 Halsnæs-KEF'eren genfundet 3. november 2009 kl. 18:18

  Vi fra Halsnæs siger god for den KEF’er på fotoet, den ligner nøjagtig de 30 eks. vi claimede 1985-2007, inden CIF stoppede os og lærte os, at edderfugl kan se sjov ud, inden den bliver adult.

  mvh Halsnæsstringerne


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: