Kurs Galicien

Fredag d. 12.februar 2010 satte MKH, IBJ, HAG, AEC og ABK kursen mod Spanien. Mødetid i Kastrup kl 7, hvor alle havde husket pas! Men HAG havde taget sit gamle (ugyldige!) med i stedet for sit nye. Men ingen ko på isen i disse EU-tider; HAG fik mod forevisning af kørekort lov til at komme ind i flyet – og i Madrid var der ingen kontrol. Billedlegitimation er ok – så længe man rejser i lande, som er med i Schengenaftalen.

Snart var vi på vej i vores lejede Opel Zafira; første stop var Navacerrada pas og Valdesqui, hvor vi uden held ledte efter citronsisken. Måske var der for meget sne? Det blev til bjergpiber og en vandstær, inden vi fortsatte mod nord. Et kort stop gav 2 munkegribbe, ny art for HAG.

DokuMoKoFoto af den afskyelige snemand ved Navacerrada

Vi fortsatte til Parque Natural del Rio Duration nær Sepulveda, som huser dupont’s lærker. Det var ved at blive mørkt, og ikke en lyd hørtes denne kolde aften, hvor temperaturen var omkring -5 grader. Skal man høre (og se? ) dupont’s lærker, er det nok bedre at eftersøge arten ved Belchite, nær Zaragoza, hvor jeg har hørt (men ikke set!) arten under to besøg (juli 2000 og februar 2009). Vi skyllede dagens missede arter ned med nogle cervezas.

Lørdag var det tidligt op og ind i bilen – der var stadig ca. 400 km til Galiciens kyst! Før afrejse havde vi fået at vide, at iberiske grønspætter havde en forkærlighed for poppeltræer – særligt i regionen Castilla y Léon, som vi passerede igennem. Så da vi spottede et område med store poppeltræer fra A6, drejede vi af og plankede et par grøfter. Der gik ikke lang tid, før en grønspætte gjaldede! To fugle sås og hørtes jævnligt i en lille halv time; rødtoppet og gærde- og klippeværling blev også støvet op på lokaliteten – et tilfældigt sted langs motorvejen mod Coruna…

Næste stop var Humedales de Riocaldo nær Begonte, hvor en tyknæbbet lappedykker har rastet siden 27.dec. 2006. Umiddelbart et sikkert twitch, men nej! To timers eftersøgning gav kun ca. 5 små lappedykkere og selvom den ret lille lokalitet blev tjekket fra alle mulige og umulige vinkler, kunne vi ikke finde lappedykkeren! Senere på turen mødte vi en spansk birder, der bor i nærheden af lokaliteten. Han fortalte, at han så fuglen på 90% af sine besøg. Nå, vi laver den i Vestjylland i april.

Galicien – langt ude på landet…

I løbet af eftermiddagen nåede vi kystbyen Foz, hvor vi snart fandt den langtidsstationære sortbrune and. I flodudløbet rastede desuden en del knar-, pibe- og krikænder. En sortrygget vipstjert 2K han/hun, et par sortbynk og husrødstjerter rastede på en oversvømmet mark.

Sortbrun and han med gråænder, Foz, Galicien, februar 2010

0 Responses to “Kurs Galicien”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: