Havørnebonanza over Storehøj

En tur i Vaserne med HeM gav rørdrum, der efter sigende skulle være pænt sjælden på lokaliteten. Men mon ikke den er overset?


Rørdrum, Vaserne 7. marts 2010: Måske kun 4. fund nogensinde i Vaserne. En paukende i maj 1980 og vinterobs i feb/marts 2005 og januar 2006 udgør de tidligere indtastninger i dofbasen. (Foto: HeM)

Da vejret midt på eftermiddagen næsten var forårsagtigt med svag vind og sol og enkelte plusgrader, besluttede ibj at køre direkte videre og indlede forårstræksæsonen på Storehøj.

Efter ankomst til lokaliteten kl. 15.20 gik der dog 17 minutter inden den første havørn kunne bogføres. Fuglen blev opdaget over Pinseskoven hvor den længe skruede sig op. Den trak ØNØ og blev tabt som en lille prik i stor højde langt ude over Øresund kl. 16.04.

Straks efter blev en ny ørn opdaget lige nord for Pinseskoven. Den skruede sig op og trak nord.


7. marts 2010: Dagens anden havørn ved Storehøj. Som den eneste trak den direkte nord ind over indre by

Straks da ørn nr. to blev sluppet hang eftermiddagens 3. havørn nord for Pinseskoven. Den skruede sig op over den sydvestligste del af Ørestad og trak NØ ud over Øresund sammen med en 4. fugl, der var stødt til.Havørn nr. 3: Trak NØ med fugl nr. 4

Den 4. havørn havde som den eneste af dagens fugle et stort hak i venstre del af halen.


Dagens sidste ørn over Storehøj

Spørgsmålet er om det drejer sig om et massivt tidligt forårstræk eller om fugle, der måske har siddet ved Klydesøen og flyver til Saltholm for at overnatte? Desværre blev alle de fire yngre fugle opdaget for sent til at afgøre om de kom indtrækkende fra Køge Bugt eller måske netop var lettet fra Klydesøområdet.

Fugl nr. 1, der havde kurs ØNØ ville nok ramme Saltholm på et tidspunkt. Den 2. fugl trak direkte N og blev sluppet over indre by. Om den fortsatte op langs Øresundskysten eller drejede af mod Saltholm blev ikke set. De to sidste fugle, der trak NØ kunne nok godt ende med at ramme det nordlige Saltholm.

Det kunne være interessant hvis nogen forsøgte at se om fænomenet gentog sig en af de kommende eftermiddage.

1 Response to “Havørnebonanza over Storehøj”


  1. 1 Lars Nordbjærg 7. marts 2010 kl. 22:24

    Hej,

    Nej, havørnene har ikke siddet i Klydesøen… Jeg var ude på en længere gåtur, som startede på Kofoedsenge, videre igennem Pinseskoven over Møllehøj og videre til Metro, Vestamager. Var forbi Klydesøreservatet omkring kl. 13-14 og var oppe og kigge en halvtimes tid fra Møllehøj, og der sad absolut ingen havørne eller noget som helst andet. På min gåtur til Metrostation så jeg godt en eller anden med et rør på Storehøj, og jeg kan nogenlunde regne ud (efter at have kigget i DOFbasen), at jeg lige akkurat må have sat mig ind i metroen inden havørnene fes over Vestamager…

    Lars Nordbjærg


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: