Chefer på camping

Tirsdag d. 30 marts var der afgang for IBJ, MKH og ABK. Planen var at finde hits langs Vestkysten, men inden vi nåede så langt, var vi et smut forbi Rude Skov, hvor MKH havde lokaliseret et par sortspætter!

Sortspætte, Rude Skov, 30. marts 2010

Parret sås og hørtes meget fint på lokaliteten. Spændende, om de vil yngle (hvilket noget tyder på, da ABK d. 9. april så begge fugle samme sted inspicere et hul).

Om aftenen nåede vi Skærbæk Camping, hvor vi havde booket en hytte. For 150 kroner per person får man en fin hytte med to værelser, en hems og en stue stillet til rådighed.

MKH tømmer posen for de sidste dråber. Cheftip: ofte gemmer der sig et helt glas i posen, hvis man tager den ud af boksen!

Onsdag morgen eftersøgte vi mellemhakker i Lindet Skov, som med sine ældre ege-partier måske kunne falde i artens smag. Mere oplagt vil det nok være at eftersøge arten på Als og i det østlige Sønderjylland, som er tættere på artens yngleområder i Nordtyskland. Ingen mellemhakker, men to grønspætter sås og hørtes og kaldende sortspætte blev også bogført.


Grønspætte, Lindet Skov 31/3-2010

Vi fortsatte mod SV, hvor første stop var den nyoprettede lavvandede sø, Nørresø, øst for Møllehus. Lokaliteten husede bl.a. en kæmpe martsflok af lille præstekrave (4), sortklire og brushane. Mest overraskende var dog en flok på 10 3K+ dværgmåger, som trak lavt over vandet mod vest…


Nørresø – et godt sted for tidlige ankomster? En af fire små præstekraver den 31/3-2010

Øst for Rudbøl mødte vi den første større flok gæs på turen, og blandt blis-, bram- og kortnæbbede gæs stod en indisk gås. Den eneste på turen.


Lidt blandede gæs mellem Møllehus og Rudbøl 31/3-2010

Margrethekog blev også besøgt, hvor vandrefalk og hvidklire var bedste arter. Tusindvis af bramgæs rastede på lokaliteten, men vi fandt ingen rødhalset


Hvis du heller aldrig kan huske datoerne for adgang til digevejen ved Saltvandssøen, er der hjælp her

Til gengæld mødte vi JHC og TA og talte med JMP i telefon. JMP kunne berette om digesvale samme morgen ved klæggravene i Margrethekog, men endnu mere usædvanligt var en rødstjert han på Landsende, Rømø!

Vi fortsatte mod nord og stoppede ved Ballum Sluse. 15.57 hører vi et karakteristisk kald: småspovens! Sekunder senere ser vi to småspover komme flyvende fra vaden mod øst, hvor de passerer ca. 100 m nord for slusen i fint medlys. Fuglene kalder tre gange og set godt i flugten; flugten er hjejleagtig og fuglene har kort næb, som er kraftigt bøjet ca. 2/3 ud mod spidsen. Tydelig lys øjenbrynsstribe ses. Issestribe ses ikke. Hermed et af de tidligste fund af arten i DK.

Første stop på Rømø var p-pladsen ved Landsende. ABK ringer til JMP for at høre, hvor stjerten nøjagtigt har siddet. Under telefonopkaldet genfinder IBJ fuglen, som fouragerer fra buske på læsiden af hegnet, som løber på indersiden af diget. Vi bestemmer fuglen til rødstjert, men undrer os over det kraftige hvide vingefelt. Vi bliver dog enige om, at rødstjert om foråret “vist nok godt kan vise sådan et felt”, men vi har ingen fuglebog med! IBJ får fotos af fuglen og ved hjemkomst i København kan vi se, at det hvide vingefelt ikke passer med rødstjert.

Vi tænker, at det kan dreje sig om en samamisicus rødstjert, men efter at have talt med ROC, KO og kommentar fra Brian Small, kan fuglen med største sandsynlighed bestemmes til en rødstjert x husrødstjert pga. den store og lidt udflyndende sorte strubeplet, for diffus hvid pande til rødstjert og det tidligere omtalte hvide vingefelt. Rødstjert er stadig aldrig truffet i DK i marts.

Klik her for at læse om stjerten

Nær Havneby ses den stationære rødhalsede gås fint blandt mørkbugede knortegæs.

Lakolk Klitsø huser mindste tre islandske store kobbernsnepper; desuden en rørdrum, som går rundt frit fremme(!) og tre atlingænder (2 hanner, 1 hun).


Islands stor kobbersneppe, Lakolk Klitsø 31/3-2010


Rørdrum, Lakolk Klitsø, 31. marts 2010. Blev til tider mobbet af hættemåge

Vi vender næsen mod fastlandet. THH er i området og joiner CIF til culottesteg, vin og vaser på Skærbæk Camping.


THH og MKH nyder campinglivet i Skærbæk

Reklamer

0 Responses to “Chefer på camping”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: