Fald

Mandag d. 17. maj 2010 blev en dag med mange rastende fugle i Øresundsregionen. ABK besøgte Stubben mellem 18.30 og 20.15. Det ubestridte højdepunkt var tyrkerdue (blot 3. fund på lokaliteten; tidligere obs er fra 10. januar 2004 og 14. marts 2010). Fuglen blev jaget ud af krattet øst for østsøen og blev dogmefotograferet i flugten, da den returnerede mod krattet.

Tyrkerdue, Stubben, 17. maj 2010

Desuden rastede en hunfarvet ringdrossel, 1 sjagger, 4 bynkefugle, 1 rødstjert, 2 brogede fluer, 80 gule vipper, 20 mudderklirer og 1 havesanger.

Ringdrossel, Stubben, 17. maj 2010

16 Responses to “Fald”


 1. 1 dødsfald 18. maj 2010 kl. 11:57

  Hvidhalset Fluesnapper RIP PS: prospekt… din dude det er 659 meter syd for Sortstrubet drossel lokaliteten.

 2. 2 Sneugle guffer på fars Gren 18. maj 2010 kl. 18:38

  http://www.bt.dk/danmark/sneugle-opdaget-i-skagen

  Så var det jo rigtigt, at RoC var DK’s bedste birder…

 3. 3 Otto Brandenburg 18. maj 2010 kl. 22:15

  Det er sku lidt underligt med alle disse hortulaner i Vedbæk og Maglemosen, vi andre ser dem aldrig! mon ikke det er gulspurve!

  Og fiskeørnene her i maj er Hvepsebasser!

  Otto

 4. 4 WTF 18. maj 2010 kl. 23:32

  Så er det frem med viskelæderet:

  Fiskeørn

  Hortulan

  Med kærlig hilsen
  WTF

 5. 5 Hortulan-missæren 19. maj 2010 kl. 14:47

  Mystikken omkring hortulanerne i Skagen breder sig. ‘FUSK’ – ‘Fugle i Skagen’ (ROC+Bømand) har haft hele 3 (tre!) på én dag, men helt galt gik det under Skagen FugleFiaskoValg, hvor Naturbutik-pigerne Rune og Kisbye claimer de 4 dages eneste ‘hortonomer’ med trækkende fugle både på Nordstrand og ved Det Hvide Fyr. Hvad er det, Naturbutikken lige kan?

 6. 6 Aften-fake-invasionen 2010 19. maj 2010 kl. 15:20

  Foråret 2010 vil blive husket som et iskoldt N- og Vestenvindsforår, hvor ingen aftenfalke blev set – hverken i Skagen (eller resten af Jylland), Gilleleje eller Hellebæk.

  Flere aftenfalke er dog allerede claimet iflg. DOFbasen af bla. Olfert Fisher*, Mikkel Trash-bird*, Neksø-potten*, Erhard Crap*, Henning Kneppe* og senest i dag af Frank the Thing*, der rapporterer én uden alder og “med helt andet jizz end lærkefalk”. Ja, så kan det jo ikke være en aftenfalk, der er tale om! Den var nok på vej til sin lokale falkekasse, den fugl!

  Troværdige DOFcalls klarer fint 12-minutters-grænsen, men dagens aftenfalk var desværre 19 minutter undervejs, så det var lige ved, men også kun næsten.

  Den aftenfalk er vist stendød: http://www.wildlifeextra.com/images/red-footed_falcon.JPG

  SÅDAN FÅR DU KØREKORT TIL AFTENFALK:

  tag vellignende foto, send DOFcall indenfor 12 minutter, husk alder, husk køn og hold gerne en voksen i hånden imens,

  /Chæferhundene i Vælten – vi bider fra os!

 7. 7 Otto Brandenburg 19. maj 2010 kl. 18:31

  Aftenfalken var god nok – jeg har heller aldrig set en SORT Tårnfalk! Om den var 2k eller AD han er svært at afgøre i håndkikkert, derfor uden alder, men Aften var det og vinden var i NØ!
  Derimod kniber det stadig med de dersens Hortulaner i Nordsjælland der kun lader sig se og høre skoddårligt!

  Otto

 8. 8 Morten kofoed-Hansen 19. maj 2010 kl. 20:23

  Kære venner.

  Hvor er det dejligt at se det store engagement fra de anonyme kommentatorer her på cif. Det er virkeligt sjovt hvordan man kan få observatørernes navne til at lyde fjollede, hvis man ændrer på dem. Og fremragende research – DKU kunne godt bruge flere folk, som jer, der er grundige med at checke DOFbasen for farlige arter. Brandgod læsning.

  moko takker af.

  MKH

 9. 10 Vandforskræk Hormontulan 19. maj 2010 kl. 20:55

  For en likørnæse af en novice kan det være svært at bestemme en Hortulan – men man behøver ikke være Danmarks bedste, grimemste eller fedeste birder (selv om det sikkert hjælper) for at bestemme dem i felten. Medio maj er ikke helt ueffent til en Lan, og især bevoksningsgrænser mellem gammel løvskov og enge har en nærmest magnetisk tiltrækning på rastende Hortulaner i maj. Det bløde kald er også tilpas karakteristisk til at udelukke … GULSPURV. Iøvrigt har Ego for år tilbage, hvor Hortulan var mere? almindelig også oplevet at rastende Hortulaner sang… ja Hortulan’er – der va engang hvor man kunne iagttage 2-3 på en god dansk lokalitet. Jeg ville personligt lægge vejen forbi Flommen ved Sorø en majmorgen hvis jeg manglede at ædle en Hortulan. Nordsjælland omkring Vedbæk-Hørsholm er bestemt også et oplagt område… og mon ikke Skagen-Hortulaner lader sig bestemme ok af både Naturbutik-pigerne og tvillingerne alias Dolf & Böhmand…

  Helt til grin behøver man altså ikke at blive – især ikke hvis der som i år tegner sig influx af denne fede værling…

 10. 11 RS 20. maj 2010 kl. 18:37

  Hvad er dette, det er en fugl HKr fandt i dag på stevns?

 11. 12 MoKo er smuttet 20. maj 2010 kl. 19:13

  onsdag sagde moko farvel efter 5 års tro tjenste på CIF!

  æret være hans minde!

  tilbage sidder nu kan mavesure ABKlovn og hendes venner…

 12. 13 Forbrugertips til den afgåede hjort 20. maj 2010 kl. 19:15

  Forbrugertips…

  Er du træt af den Hvidhalsede på karminhylden, så er muligheden her for at få udstoppet Hjorten (bare kummefryseren er stor nok):

  Danmarks 50 zoologiske konservatorer er ikke meget for den makabre trend blandt dyreejere. Mange siger konsekvent nej til at udstoppe sofadyret.

  – Jeg er ikke vild med det. Det er ikke fordi, at jeg har etiske kvababbelser. Det er blot svært at genskabe kæledyrets personlighed. En ejer vil til tider have svært ved at genkende sit kæledyr, når de får det igen, siger Annette Syberg Henriksen.

  Hun sætter personligt grænsen ved de kunstnere, der med vilje dræber levende kæledyr for at udstille dem udstoppede.

  Tre måneder i fryseren

  Den grænse sætter alle konservatorer dog heller ikke.

  Spørg bare Peter Sunesen fra Naturværkstedet i Gentofte, der måtte leve under jorden og med dødstrusler i flere måneder, da han for nogle år siden udstoppede fem hundehvalpe.

  Det var puddelhvalpe, som kunstneren Michael Brammer havde fået dræbt og udstoppet til en udstilling.

  På trods af dødstruslerne vil Peter Sunesen dog stadig gerne udstoppe kæledyr. Han udstopper et par katte og hunde om året. Han beder dog folk tænke sig om:

  – Tit handler det om en ubearbejdet sorg, når folk vil have udstoppet sit kæledyr. De kan simpelt hen ikke give slip. Derfor tilbyder jeg, at vi ligger det aflivede dyr tre måneder i fryseren. Hvis de stadig gerne vil have det udstoppet derefter, så kan vi snakke om det, siger konservatoren.

 13. 14 RS 20. maj 2010 kl. 22:25

  Sådan laver de film med hits i Sverige

 14. 15 held og Otto 21. maj 2010 kl. 19:26

  Kære Otto.

  Alle ved, at aftenfalk han giver et lyst indtryk i felten, lysere end lærkefalk. Tillykke med din allike.

  Jeg håber ikke at I kalder fiskeørnene for hvepsevåger i Gladsaxe, så får DKU travlt med fænologi-pilene i april.

  Hortulan er en sjælden fugl, men den er ret let bestemme, når man ser og hører den godt. Den kendes på den gullige øjenring, skægstribe og strube , lyserødt næb og især kald. Hannerne er lettest de har tydeligt rødlig underside. Den, for utrænede birdere, lidt lignende gulspurv har gul underside, den findes i fedtmosen, det gør hortulan ikke. Man kan se hvordan man skelner de to arter i den glimrende felthåndbog fugle i felten.

  med venlig hilsen
  din fugleven

  • 16 Otto Brandenburg 22. maj 2010 kl. 18:01

   Hej Fugleven og andre,

   En Aftenfalk han i GODT lys er sortgrå/sort, ingen tvivl om det klovn!, men i andre ser den vel kun i dårligt lys og på laaang afstand på Gilbjerg, ikke sandt! Og da er der jo nok tale om Lærkefalke i dårligt lys! – det samme med Hortulan, den er nem nok på overskuelig afstand, men sku ikke på de flygtige obs. den claimes på i Nordsjælland, læs dog noterne!

   Noget andet er, at jeg synes det her er lidt af en patetisk børnehave, hvor det kun gælder om, at “disse” andres obs., gode eller mindre gode, det ender med, at man ikke gider melde noget som helst ud mere, man kender jo resultatet hvergang – så jeg tror jeg takker af for denne gang!

   Det eneste jeg ville med mine indlæg var, at vise, at også de såkaldt “voksne” tager grueligt fejl (Sydnattergal) og I sku ikke er en skid bedre end mange af os andre i felten, pattebørn!

   Slut herfra og

   hilsen Otto


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: