Den danske fuglelov, december 2010

Det er blevet vinter, og de fleste kikkerter er lagt på hylden, men enkelte vover sig fortsat uden for. Pas på, for det kan stadig gå galt.

Vinteren har budt på en del nordlige gråsiskener og lidt hvidsiskener. Enkelte store korsnæb er også set, men vi har måttet kigge langt efter nordlige ugler, selv om en sneugle er rapporteret fra Helsingør Havn, fredag d. 3. december. 5 sneugler er set i sydlige Finland fra 27. november til 6. december, så der er klart mulighed for, at en (til) når Danmark.

Et par brilleænder rumsterer ved Blåvand, hvor også den amerikanske sortand overvintrer. Til gengæld er den sibiriske fløjlsand ikke set på trods af ret intens eftersøgning.

De hvide måger har som sædvanligt heller ikke gjort meget væsen af sig. Blot en hvidvinget måge (1K i Skagen Havn), og ca. 4 gråmåger (ca. 2 i Blåvand/Esbjerg-området, 1 i Hanstholm, 1 i Gedser) er også få.

Det kolde vejr har betydet, at der er meget få observationer af gransangere, og de fleste insektædere, som har forsøgt at overvintre, er sikkert allerede døde. Til gengæld er det værd at holde øje med foderpladserne, hvor der godt kan gemme sig et hit.

I Finland er mellemflagspætte fundet som ny art for landet i starten af december på foderplads, mens en sortstrubet jernspurv ligeledes er fundet på foderplads.

§1) stop med store vinterflokke af lille gråsisken i Østdanmark. Det er nok store

§2) det er forbudt at claime syngende perleugle i natugle-territorier

§3) der er set meget få lunder dette efterår, så tænk dig lige en ekstra gang om, hvis du prøver at få den på årslisten i december. Vi tror ikke på den

§4) hold udkig efter pacific diver. Arten er nu truffet i Finland (ny for landet i november), UK (ca. 4 fund) og Spanien. Kan du rumme denne art? Eller bliver den fotograferet og først bestemt efter den er væk?

§5) vi er i zonen for hvidkindet værling. Tjek gulspurveflokkene

Reklamer

0 Responses to “Den danske fuglelov, december 2010”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: