Birding Kolding

Efter jul tilbragte jeg et par dage ved mine forældre i Kolding. Først gik turen til Dalby Møllebæk, hvor der er anlagt et ret fedt stryg for få år siden.

Stryget med vandstæren ved Dalby Mølle. Udover vandstær var der seks rørhøns og 28 solsorte som fouragerede på spildkorn.

Vandstær, Dalby Møllebæk. Med det nye stryg, har arten fået gode betingelser her. Bjergvipstjerter var der desværre ikke nogen af denne gang.

Kolding Havn besøg. Der er få fugle i Kolding, men havnen er altid god for mange måger, da der altid findes spildkorn eller foder på kajerne. Der var som sædvanligt en hel del måger, her i blandt denne her

Middelhavssølvmåge, Kolding Havn 29/12 - 2010. Bemærk ingen striber i hovedet, samt mørkere overside og lang hånd.

Det er dog som altid helvedes svært med de måger, da visse østersøsølvmåger kan ligne middelhavs allerhelvedes meget. For at være helt sikker er det bedste at kaste et blik på den spredte vinge

Michahellis! Det afgørende kendetegn er det brede sorte bånd, der ses på P5 på fuglens højre vinge. Desuden ses at der er ret små hvide pletter på P9 og 10.

Billedet giver et godt indtryk af fuglens form. Især bemærkes kraftigt bryst og kantet hoved.

Det er min første obs af denne art i Kolding Kommune og så vidt jeg kan finde ud af kun anden observation i Kolding Kommune! Kolding havn har tidlige budt på observationer af Hvidvinget måge (langtidsstationær fugl!), Sorthovedet Måge og Bjergpiber (i slambassinet) Der foreligger kun en enkelt observation af Kaspisk Måge, men den må være overset, selv om den er ret sjælden her. Jeg har selv ledt efter arten flere gange, også om efteråret, uden resultat, men når man ser at den trods er ret regelmæssig i Århusområdet, må den være mere almindelig, også i Kolding Havn. Jeg mangler således stadig Kaspisk Måge i Kolding kommune.

KrHa

0 Responses to “Birding Kolding”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: