Israel i februar

Med tidligere besøg i Israel i maj, april, marts skulle der prøves noget nyt i år. Nemlig februar. I år bestod holdet af Kristian Birchvald Jensen (KBJ), Troels Leuenhagen Petersen (TLP), AEC og ABK.

AEC, KBJ og ABK siger ikke nej til gratis Jägermeister i Kastrup

Fredag d. 11. februar om eftermiddagen mødtes KBJ, AEC og ABK i Kastrup. Herfra fløj vi til Holland og videre til Tel Aviv, hvor vi ankom ca. kl. 02 lørdag morgen.  TLP ankom først til Israel mandag d. 14.

Sikkerhedstjekket i Ben Gurion lufthavnen gik overraskende hurtigt og efter en time var vi på vej sydpå i vores lille blå asiatiske dåse af en bil. Første stop var ved Urim i NV-del af Negev. De store landbrugsarealer i området huser mange overvintrende rovfugle. På et par timer bogførtes 4 kejserørne, 4 vandrefalke, 2k steppehøg, 2 ørnevåger og 2 dværgfalke og en flok spidshalede sandhøns. Desuden en mosehornugle, som er sjælden på disse breddegrader. Der skulle også have overvintret en ung slagfalk, men den kunne vi desværre ikke finde.

Vi fortsatte sydpå og stoppede 1,5 times kørsel nord for Eilat ved Hameishar (vej 40). Her sås ikke færre end 40 tyknæbbede lærker!!! Arten oplever et rekordår i Israel.

Resten af lørdagen og frem til tirsdag blev brugt i Eilat mod nord til Yotvata, hvor højdepunkterne var en meget tidlig sortstrubet sanger (måske Israels tidligste?) i Holland Park, overflyvende stor sorthovedet måge og kaspisk bynk ved sydlige dadelplantage og citronvipstjert og ad.han steppehøg ved Yotvata. Desuden sås en ørkenpræstekrave i salt-pools nær North Beach, en 2K stor skrigeørn, enkelte trækkende steppeørne, småspove, og en mørk revhejre ved North Beach.

Stor skrigeørn 2K, Eilat, februar 2011. Fuglen rastede i området i flere dage. Foto: TLP

Stor sorthovedet måge overflyvende sydlige dadelplantage Eilat, februar 2011. Foto: TLP

Kaspisk bynkefugl han, sydlige dadelplantage Eilat febuar 2011. Mange overvintrende sortbynk, men vi så kun denne variegatus. Foto: TLP

Sortstrubet sanger han, Holland Park Eilat, februar 2011. Et af Israels tidligeste fund? Foto: TLP

En tur til Hidden Valley og Amram’s Pillar om tirsdagen producerede ikke færre end tre hættepik; 1 (Hidden Valley) og 2 (vejen til Amram’s Pillar). Desuden 8 sinaikarminer (6 campingpladsen ved Amram og 2 ca. 200 m. nærmere Amram’s Pillar).

Hættepik han, Amram’s Pillar, februar 2011. Foto: TLP

Sinaikarmin han, Amram’s Pillar, februar 2011. Foto: TLP

Samme tirsdag blæste det kraftigt fra syd, og vi tilbragte størstedelen af eftermiddagen ved North Beach i håb om, at vinden ville presse en god havfugl op i bunden af Aqababugten. Bedste blev en rovterne samt en hvidkindet-/fjordterne. Meningerne var delte om sidstnævnte. Jeg syntes, det lignede en fjordterne pga. hvid hale og overgump i kontrast til mørkere ryg og vinger.

Rødehavsmåger over Aqababugten, februar 2011. Foto: TLP

Reklamer

1 Response to “Israel i februar”


  1. 1 ABK 26. februar 2011 kl. 09:59

    Foråret er på vej.

    De første digesvaler og stenpikkere er ankommet til England i forb. med varme fra syd


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: