… hørt i felten

This morning, we had a pretty nice shag

AEC (i bar overkrop) i kælent tonefald til hollandsk kvinde, Brennerpasset, Skagen, maj 2009 (efter topskarv på morgenobsen)

This guy calls you a child fucker, but we think you are all right

HTR om Mogens Fed i samtale med belgisk birder. Happy Island, Kina, maj ca. 1996 (mens Dutroux sagen kørte)

Wollen Sie die Schwanz haben – oder was?

KMO i kø på autostradaen til tysk kvinde

Knot!

TA efter melding om trækkende brushane på Stevns, ca. sept. 2007

Det er sådan det lyder, lige inden det går galt!

Jacob Bentzon i bil på vej mod bairds ryle på Stensnæs, september 2000, umiddelbart efter Munken på hvinende dæk har tvunget bilen ind mellem to lastbiler

Vi var aldrig i nærheden af 180

Per Hirslund reflekterer over tur efter dværgørn fra København til Skagen (3h og 10min.)

Rolf, Sebastian siger, at din pik smager af lort!

Mogens Fed på Verdens Ende i maj ca. 2009 i vestenvindsperiode

M.Fed i felten

Lasse, du er Danmarks grimmeste twitcher

Rolf om LS i stram t-shirt på tankstation nær Vejlerne, ca. maj 1995

Det var MIG, der fandt den. Er du med?

Lars Bo Jacobsen til ESE, da ESE fandt stor stormsvale i Vejlerne, ca. 1990

Er du Silas? Sæt dig ned!

KHA til SIO efter han har claimet ravn og pungmejse på KHA’s local patch, Himmelev Grusgrav. Felttræf i Hanstholm, oktober 2004

Så kan du godt tanke HELT op!

RS til HKR på tankstation i Skagen, 31.maj 2003, efter opringning om klippeværling i Gedser

Stop så de fejlmeldinger på lommer!

PB til to tilrejsende birdere, Gedser, ca. okt. 2009

36 Responses to “… hørt i felten”


 1. 1 Topbirder 13. april 2011 kl. 20:04

  “It was orange in the head just like an appelsine!”

  Michael Trasborg til englænder om en Orange-headed Ground-thrush i Bharatpur.

  “It is in the middle of all the screwing Buzzards!”

  Ukendt dansk birder på Flagbakken til nogle hollændere om Steppeørn i 1992.

  “Jeg tænkte, at det nok bare var en eller anden fugleunge – og så smed jeg den!”

  Sune Jepsen om noget som måske var en Stribet Græshoppesanger fanget i Vejlerne 2. oktober 1992.

  “Din datter!”

  Dennis Nielsen (højlydt!) til familiefar, som høfligt spurgte gruppen af birdere ved Klitmøller, hvad de kiggede efter.

 2. 2 Vedbæk Fuglestation 13. april 2011 kl. 20:39

  ‘Er det en fuglekonge’

  Irriteret RoC til HHB om fugl i horisonten, som han mumlede om (på sidelinien sad teenager-SeK, ellers var ingen andre til stede). Sagt i Ørhage, Klitmøller den 23. september 1991)

 3. 3 RS 13. april 2011 kl. 22:02

  `Vilken jävla sabel till näbb han har´

  Göran Walinder om Sveriges første Korttået træløber 28/5-1983 i Falsterbo.

 4. 4 Topbirder 14. april 2011 kl. 09:25

  “Den holder sgu ikke fem år – så har vi allesammen set den i Danmark!”

  Rolf Christensen efter at have misset Ørkensangeren ved Stængehus i 1994.

  “Nåh, er det sådan I gør i Christiansfeld? – Skal du have en kage i panden?”

  Rolf Christensen til Morten Bentzon efter Bentzon havde smækket en spandauer i panden på ham (så den blev siddende!) ved Ørkenstenpikkeren ved Sønderho 1995.

  “Der var endda blod på skoperne!”

  Morten Bentzon om den voldsomme bilulykke i august 1992, hvor han og Jacob Bentzon røg i grøften med 100kmt. efter de begge faldt i søvn i bilen på vej mellem Rødhovedet Tornskade i Blåvand og Sølvhejre i Tryggelev Nor.

  “Er der egentlig ikke noget som hedder Hvidvinget Korsnæb?”

  Sagt ved Gilbjerg af en totalt underspillet Gert Østerbye, da han kom op til alle birderne ved Gilbjergstenen lige efter at han have opdaget en rastende flok Hvidvingede Korsnæb ved P-pladsen.

 5. 5 Vedbæk Fuglestation 14. april 2011 kl. 11:24

  ‘Triel!’

  Sebastian i telefonen efter at have opdaget en velvoksen stormmåge-unge på Harboør Tange i maj ca. 2006

 6. 6 MoKo siger, at Landsholdet træner i Vedbæk 14. april 2011 kl. 18:23

  ‘Hvor mange jernspurve-arter har DU i Danmark’?

  Mogens ‘Fed’ Henriksen på Verdens Ende på Grenen hvert forår…

 7. 8 deepthroat 15. april 2011 kl. 15:48

  “Vi kan også tage op og se uglerne gå til overnatning….”

  KHa

 8. 9 RuneGummistøvle 15. april 2011 kl. 18:17

  Wad’the-f*** 2 eks. Farøbroerne R. Christensen aka. RoC

 9. 10 Alle hader os 19. april 2011 kl. 06:44

  Hvidnæbbet nok han og hun….

  HBØ til RoC om Rød og Sort lom på grenen foråret 2010

 10. 11 HHN 19. april 2011 kl. 18:59

  “Hvis du tager opvasken hele efteråret, skal jeg nok lære dig alt om småfugle”.
  TWJ til SHN efteråret 1997, Blåvand Fuglestation.

 11. 13 RS 22. april 2011 kl. 18:55

  Det seneste nummer af det nu afdøde fynske blad Havrevimpen, har denne kvalme artikel:

  Kongen går i eksil
  Af Søren Gjaldbæk

  Mens en del af Danmarks befolkning er optaget af hvornår dronning Magrethe overlader pladsen til lille Frederik, er der en knap så påagtet, men mindst lige så vigtig, royal begivenhed under opsejling: Kongen af Fyn abdicerer. Tim Hesselballe Hansen – kendt af de fleste fynske fuglekiggere – river teltpælene op og slår lejr i Fredericia.
  Jeg traf ham første gang i forbindelse med et i øvrigt rigtigt mislykket twitch til Reersø, for at se en Dværgtrappe, der ikke var der – et faktum, som vi var de første i kongeriget – her tænker jeg ikke på Tims – til at konstatere. Fuglen havde ellers været der en måneds tid. Det var i 1991, og Tim var dengang 18 år. Næste gang jeg så Tim var i 1997 i forbindelse med endnu et twitch – denne gang efter Danmarks anden Lille Bjergand på Harborøre tange. Det var her Tim ganske alvorligt meddelte mig: ”Jeg er konge”. Jeg spurgte – sandsynligvis totalt ubegavet ”hvor?”. ”Jeg er kongen af Fyn”! Det var jo ikke så skidt – for det er jo ikke alle, der kan sige at være ”riding with the king”.
  Tim var og er en særdeles flittig og også halvgod fuglekigger. Normalt er han kun optaget juleaften – ellers er han altid frisk på en tur i felten, og det kommer der vældig tit noget godt ud af. Der er nok mange, der skylder Tim en ny Fynsart, og uden for kongeriget er det også blevet til nogle fine fund. De ”værste” på synderegisteret er Stribet Sanger fra Mandø i 2006 og Amerikansk Fløjlsand fra Blåvand i 2009 – begge førstefund for Skandinavien. Den første blev set som en skygge i en busk, hvorefter Tim kiggede på ingenting i fire timer, før fuglen endelig kom frem igen. Den anden – anden – blev spottet et par kilometer ude på havet – den så ”interessant ud”, mente kongen, og efter nogle timer kom fuglen så tæt på, at andre også mente, at den måske var interessant. Næste dag blev fuglen endeligt bestemt. Det skal siges, at for mange ”almindelige fuglekiggere” er forskellen på vores hjemlige Fløjlsand og den Amerikanske nærmest umulige at se, hvis man ikke har fuglene inde på et par hundrede meters afstand. Af de bedre fynske fund kan vi nævne Schwarz Løvsanger (Knudshoved 2004), Hvidhalset Fluesnapper (Knudshoved 2004), Stor Skrigeørn (Dovnsklint 2007), Rødrygget Svale (flere), Damklire (flere), Sydlig Nattergal (2 forskellige Sydlangeland 2003), Jagtfalk (Monnet 1995), Rødhalset Gås (Dovnsklint 1996), Amerikansk Pibeand (Nakkebølle 2005) og Brilleand (Horseklint 1999).
  De seneste par år har Tim været medlem af DOF’s sjældenhedsudvalg, et oplagt sted for én, der interesserer sig for sjældne fugle. Tims DK liste er på 410 arter, hvilket svarer til 88,55 % af de fugle, der er truffet i Danmark. Tidligere twitchede Tim kompromisløst – nu, hvor han er blevet en ældre herre – 38 år – sker det, at han ”ikke gider” at køre efter en ny art – det ville have været fast utænkeligt for 10 år siden. Det største hul på DK-listen er Kuhls Skråpe. Den var der store planer om at ”lave på Flyvesandet eller Fyns Hoved” – nu bliver det måske et Fredericia-projekt.
  Som i mange andre af livets forhold – og det er ikke for at anslå en indre missionsk tone – kommer resultater af uhyre flid og stædighed. I år blev der set Hvidsisken mange steder i landet, og Tim og jeg snakkede om, at der måtte være nogle – eller bare èn – på Fyn. Da Tim blev opmærksom på en flok Gråsisken ved Firtalsstrand gav han sig til at tjekke flokken – den forsvandt tit efter kort tid. Flokken varierede i størrelse – der var mellem en snes og op til et par hundrede fugle. Når flokken forsvandt, var dagen forbi på det punkt. Der var dog et par lovende eksemplarer i flokken – men de afgørende kendetegn, der adskiller Hvidsisken fra Gråsisken, kan være svære at få at se – fuglene er pænt urolige! Men bliver man ved, kan man være heldig – især hvis man er halvdygtig. Efter ca. 6 ugers jævnlig overvågning af flokken kom resultatet i hus – et fint foto af en fin Hvidsisken!

  Helt i tråd med Tims selvforståelse slog han til efter ret kort tid med Fredericia som interessesfære. I forbindelse med en tur over med et par flyttekasser og en mislykket tur til Trelde Næs (”der kan man altså ikke se træk”). På vejen tilbage var der lige en flok Sort- og Fløjlsænder ud for Fredericia, som skulle tjekkes. Minsandten om ikke der lå en Brilleand imellem – den er også efterfølgende blevet set fra Røjle Klint. Kongen havde meldt sin ankomst!!
  Jeg spurgte Tim, om han ikke ville savne Fyn – jo, men ”så kan jeg jo sidde i Fredericia og se over mod mit gamle kongerige”! Vi håber, at der er en kongetitel ledig i det jyske.

 12. 14 RS 13. maj 2011 kl. 20:24

  Og så til en af de herlige!

 13. 15 Hrmmmmppff :( 14. maj 2011 kl. 07:03

  Surt når man besøger alle de fugleblogs der efterhånden findes overalt.

  Især når bloggen indeholder en s.k widget med “Total visitors” X visitors from X countries…

  Især når man er bosiddende i Kyrgyzstan… som i antal besøgende rangerer på linje med andre blog-besøgende fra lande som Lakhshadweep, Island of Man, Azerbaijan, Congo, Tuvalu, etc etc

  Et er man altid havner i bunden af “Visitor from x country.”

  Noget helt andet er at man efterhånden heller ikke kan besøge lidt mindre obskure blogs/websites… hvis de også sætter den åndsvage widget på…

  You know what I mean :(

  Nå… her er Nattergalen forlængst ankommet. Der sidder Buskrørsanger og synger uden for vinduet. Azurmejserne er færdige med første kuld, Karmindompap ankom for tre dage siden – sidder også og larmer uden for vinduet. Palmeduerne korpulerer lystigt uden for køkkenvinduet, etc Det er 32 grader udenfor – osv.

  ØV!

  I morgen kommer der atter en dag.

  God sommer!

  Hvis jeg har fri ses vi måske til FT i efteråret

  MWA

 14. 17 ABK, Sune og LaC i Skagen fra torsdag 17. maj 2011 kl. 15:46

  Sådan skal SU-arter behandles i Nederlandene:

  http://www.dutchbirding.nl/gallery.php?p=bigpic&gal=2&fid=5002&page=1

 15. 18 De mærkelige norjyske flokke 22. maj 2011 kl. 10:38

  De seneste dage fra DOFbasen: Stylteløber3 HvidskæggetTerne2 StribetRyle2 – hvad blev der af, at bare se een sjælden fugl? Intet er meldt på DOfcall, men folk fusker dem ind i DOFbasen om natten uden at nogen opdager det…

 16. 19 Team Tillid 13. juni 2011 kl. 20:13

  ABK på Klippeøen om den store Høg: “Jeg skal ikke være den, der bedømmer om det passer hvad andre har set……..”

 17. 20 TBR fra NVJylland 13. juni 2011 kl. 21:52

  Gu ska du da afgøre det, folk svindler jo til højre og venstre.

 18. 21 Gnavpot 16. juni 2011 kl. 18:33

  Jeg mangler stadig Sorthovedet Sanger.

  Jeg VAR i Blåvand sidst den blev “set”, men i modsætning til langt størstedelen af fremmødte twitchere krydsede jeg ikke den på en stemme, som blev afspillet af sidemandens mobil.

  Jeg er sur..

 19. 22 RS 17. juni 2011 kl. 07:44

  Nu var du der jo ikke sidst i blåvand Gnavpot, men du var vel en af dem der hakkede til Trætået spætte i skagen på stemmen ikke sandt, eller så du den flyve væk i modlyset?

  Det er utroligt dumt det du skriver, måske du kunne udtale dig hvis du havde været på stedet, men nej, du har ret det er meget lettere at være en sur bonderøv der kun tør gemme sig bag sit alias.

  • 23 Gnavpot 17. juni 2011 kl. 08:43

   Jo jeg var, og nej, det gjorde jeg ikke.

   Hellere kritisk bonderøv end opportunistisk øbo der både hakker og spytter.

 20. 24 RS 17. juni 2011 kl. 09:09

  Når du siger som du gør, bevidner det at du ikke var der, ellers kan det kun bevidne at du er dum!

 21. 25 Gnavpot 17. juni 2011 kl. 09:26

  Inkvisitorisk bevisførelse/dom vil jeg kalde det.

  142 udmålt på Binéts skala efter en 2½-timers test(WAIS-IV batteriet) kan jeg næppe kaldes dum i klassisk forstand.

  Sér at du har “hakket” amrk. rørdrum. Hvad var det du hørte? En svuppende gummistøvle eller slubrende drikkedunksdrikkende twitcher?

 22. 26 RS 17. juni 2011 kl. 10:34

  ja der ser man du er dum. Tør du skrive hvem du er?

 23. 27 Gnavpot 17. juni 2011 kl. 18:14

  Dårlig stil at bruge “man” når man taler for sig selv, eller er “man” de som vha pandelygte, mobiltlf., kollektiv hypnose og lignede hakker løs?

  Jeg har aldrig antydet, at du RS var en stringer, men må konstatere at du responderede på mit sure opstød – dårlig samvittighed?
  Hvis ikke det er et samvittighedsspørgsmål, så er det et usympatisk træk at kalde mig løgner og dum.

  Mht. til HRspætte var jeg en af dem, som har set den bedst – min samvittighed dér er helt ok – og heldigvis var der en guidet tur til den amerikanske rørdrum.

  I al fredsommelighed

 24. 28 Rygpot 17. juni 2011 kl. 21:43

  Den hrspætte ville vi gerne have hørt om, kammerat. Det var ellers tæt på ved Gilbjerg. ttspætte blev, så vidt jeg ved, set godt i felten af een person og det var Ibber.

 25. 29 Rygpot 17. juni 2011 kl. 21:45

  ps: pot skal ryges, ikke gnaves.

 26. 30 Rygpot 17. juni 2011 kl. 21:47

  p.p.s: Alt det her fis er ikke hørt i felten. Brug facebook.

 27. 31 Gnavpot 17. juni 2011 kl. 22:50

  Es tut mir leid. Midlertidig hjerneblødning sorry. Self en TTspætte – kan så bedre forstå at min personlige liste er så lang..

 28. 32 ROC på Skagen siger 18. juni 2011 kl. 01:47

  at der var INGEN lokale birdere, der så den tretåede spætte i felten nogensinde!

 29. 33 RS 18. juni 2011 kl. 07:43

  dårlig samvittighed, nej, men ja jeg ville da gerne ha set sangeren i Blåvand.

  Jeg syntes at du gnavpot bidrager med latterlig negativitet, jeg syntes at du er dum at høre på, og jeg syntes at det er plat at du ikke vil vise os hvem du er. Jeg ved nu godt hvem du er, undres dog over at du ikke tør skrive det og at du ikke tør vise andre din DK-liste på netfugl….

 30. 34 TopStringer 20. juni 2011 kl. 16:02

  4-års dagen for et supertwitch

 31. 35 JLR 16. marts 2014 kl. 21:54

  “What tickets?”

  Kinesisk modtageguide i Peking, på spørgsmålet om han havde vores billetter til den videre færd mod Beidaihe.

  “Den er VIRKELIGT stor!”

  KMO på Happy Island, efter at det langt om længe lykkedes ham at validere teorien om, at der er sammenhæng mellem størrelsen på mænds næser og deres parringsorganer. The subject var en ukendt belgisk birder med en usædvanligt stor næse, og KMO sneg sig med ind på fællestoilettet for at smugkigge, under påskud af at skulle tisse.

  “You get to meet many funny people on birdtrips like this.”

  Ovenfor nævnte belgiske birder (Døbt “Belgieren med kæmpepikken” af KMO) til Mogens Fed, ved afrejse fra Happy Island.

  “Yes…like you!”

  Mogens Feds svar til samme.

  “Ein geiler Hund!”

  KMO henvendt til et tysk ægtepar i Helsinki lufthavn, da deres lille puddelhund udviste seksuel interesse for hans behårede ben.

  – alt sammen fra en tur til Beidaihe/Happy Island maj 1997, der også producerede den klassiske bemærkning fra HTR nævnt højere oppe.

 32. 36 impreDario 26. marts 2014 kl. 18:18

  To små drenge på en legeplads i Nivå til MOKO, der går ved siden af KHa:

  “Er du gift med hende der?”


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: