Bornelli´s – Riis til egen røv

CIF har modtaget følgende beretning fra Team Bornholm.

I pinsen var chefen på Bornholm Sune Riis  (det siger Sune han ikke er,men det synes vi) taget til Fyn. Derfor  overtog RS HKr JSH IBJ & MOKO kontrollen med øen 11-13/6. Samme stunt lavede vi sidste år, hvor højdepunkterne var Flods og drosselrørs. I år tog vi afsted på en mareridtsvejrudsigt med kolde nætter, skyfrit og frisk vestenvind. Der var dog pænt med lunds og lidt flods på øen, så vi tænkte at vi nok alligevel kunne finde en hvidhals. Vi ankom til MOKOs sommerhus i Boderne omkring midnat. En engsnarre kunne høres fra matriklen, men vi var for trætte til at trille ud og natlytte. Efter et par vaser og 2,5 times søvn var MOKO (aka Søvnig) den eneste der stod op, og luskede ud over den nærliggende Raghammer odde. Et mærkeligt kald gjorde MOKO opmærksom på en mindre gås, der kom trækkende alene. Det var en Rustand, muligvis ny art for bornholm. Et øjeblik senere letter en enlig andefugl fra et lille vandhul – lille skallesluger han! Ikke de to mest forventede arter, men det skulle blive meget mere overraskende. MOKO rykkede i hus, hvor de andre mere eller mindre var stået op. Vi trillede ud til østkysten, hvor Strækningen Nexø-Svaneke blev lusket i hold. Bedste fugle var 2 karminpapper, og der var intet der lugtede af trækfugl. Vi besluttede derfor at gå i pit og få en lur. Da vi kører forbi Dueodde har vi hele tiden et øje på himlen. Kold vestenvind og sydvendte odder er en giftig kombi, og alle rovfugle bliver checket. Een rovfugl bliver mobbet af noget mindre. “Hvis det er en krage, er der noget stort heroppe” siger MOKO. RS og HKr kigger allerede på fuglen, og RS smider audien ind i rabatten. Kikkert på – MOKO:  “ØRN!!!” – JSH: “Det er en af de sjove” …lang hale….lyst/rødlig underside…lys kile ind i hånden….  HKr: “Det ligner sgu da en høgeørn”. “JA!”. Aldrig er fem mand mand kommet hurtigere ud af en bil og  fået skoperne op. Hele seancen tager rundt regnet 20 sekunder, og herefter står der fire mand og hopper og råber på en sydbornholmsk landevej. JSH, der så selvsamme fugl tre uger tidligere ved Gedser er noget mere rolig, og skyder en serie billeder af fuglen. Fuglen glider langsomt mod NV, hvor den forsvinder over Almindingen, i tilsyneladende lav højde.  På dette tidspunkt har vi naturligvis allerede haft ABK i røret, og fuglen er meldt ud på DOFcall. Ingen kan få fat i SRS, selvom vi gerne ville fortælle ham hvad der kommer over hans hus (hvis han havde været hjemme). IBJ er måske den mest glade, da han har kørt mellem 3- og 4000 km for at se høgeørn – uden held. RS og MOKO manglede ligeledes arten, mens HKr har været på pletten tre gange, der er blev fundet høgeørn – Skagen, Gedser (uden at se den) og nu det absolut sidste sted, man ville forvente den art -på en isoleret ø i Østersøen. I løbet af dagen havde vi da også David Erterius i røret, der nærmest bedende spurgte, om den mon kunne være trukket videre til Sverige. Vi mente, at den formodentlig ville blive på øen.

Høgeørn 2k mobbes af råge. (JSH)

Herefter var der ingen der var i stand til at gennemføre en middagslur, så om eftermiddagen blev Udkæret og Ølene checket. Bedste fugl var en Hvid stork over Ølene. Dag 2’s største overskrifter var en syngende pirol ved Nexø (RS) og et besøg hos twitcherskaren i Paradisbakkerne. Vi havde fejlagtigt meldt fuglen ud ca. 1km V for Snogebæk – det var nok nærmere 3-4 km – men det var held i uheld for de tilrejsende. JL havde nemlig valgt at placere sig et godt stykke længere mod øst, end hvor vi slap fuglen, og han genfandt midt på formiddagen ørnen ved Slamrebjerg, lidt vest for Nexø. Fuglen gjorde ikke meget væsen af sig i løbet af dagen, men lige inden lukketid for de biler der skulle nå færgen, genfandt JAE og ABK fuglen selvsamme sted.

Københavnere og fynboer i smuk forening, Slamrebjerg 12/6. Kun EEN lokal var tilstede. De tilrejsende ville ikke sige hvor de stod, men vi fandt dem alligevel.

Resten af turen forløb uden overskrifter, men igen beviste Bornholm at det er HERREgiftigt.

Bonelli-fest på Boderne Fuglestation med grillbøffer og rødvin.

RS har boykottet dykænderne og slået sig på pyralider og halvmøl.

Alle fotos JSH

16 Kommentarer to “Bornelli´s – Riis til egen røv”


 1. 1 FreddySvin 19. juni 2011 kl. 12:28

  Jeg siger så mange gange tak til Bøffes hold, og jeg har i lighed med Ib kørt vel nok en 4000 km for at få den Høgeørn, men også ok at få dobbelt Bonelli på 14 dage. Et par hårde øtwitch : – )))
  Stor hilsen fra FreddySvinhandel og medarbejder

 2. 2 Kompo(s)t 20. juni 2011 kl. 08:32

  Det er stadig den sorte skole anno 1972 på Bornholm. Når en undsluppen rødhovedet and med farvering svømmer rundt møder alle op, men ingen, gentager INGEN, kunne få fingeren ud og se høgeørnen, som blev voldbegloet af 15+ københavnere og andet godtfolk. Kan birdere fra Bornholm kun rumme havørn, trane og blisgås, og det grunden til, at arter som steppehøg, rosenstær og dværgværling aldrig er set på klippeøen/den rådne birder-banan?

 3. 3 ABK 20. juni 2011 kl. 16:02

  http://waarneming.nl/waarneming/view/55228666#

  Ung lammegrib i Holland på vej mod nord…

 4. 4 Rygpot 20. juni 2011 kl. 16:39

  Korrektion: 2k steppehøg er fotograferet på Hammeren i år. Hva skal man da også med en høgeørn når man har flotte fugle som yngletrane, guldpirol og røde karmindompapper?

 5. 5 moko 22. juni 2011 kl. 09:42

  errata:

  Der er set masser af rustænder på Bornholm.

  Moko troede først høgeørnen var en musvåge.

 6. 6 Anholt - det nye årtusindes Christiansø 22. juni 2011 kl. 21:04

  http://birdsdk.blogspot.com/

  ASF er på Anholt lige nu efter at have hørt denne video. Man ser en hr. fugl vade rundt, mens BØVS’en kan høres samtidig!

 7. 7 Likkel Müders 24. juni 2011 kl. 10:27

  SOMMER SJÆLLAND sydlig blåhals første ynglepar nogensinde, 5 par rovterner og en slørugle et hemmeligt sted

 8. 9 Manguster Charlie 26. juni 2011 kl. 19:21

  Andy Warhol proklamerede i 1968: “I fremtiden vil alle blive verdensberømte i 15 minutter” og senere i 1979: “I fremtiden vil alle blive berømte i 15 minutter”. Irriteret over vedvarende at blive konfronteret med sin udtalelse, forvirrede han folk ved at ændre den til “I fremtiden vil 15 mennesker blive berømte” og “Om 15 minutter vil alle blive berømte”.

  Nu kan det jo næppe sammenlignes med ovenstående (s)gæve sjællænderes Bornholmer-tur og hånden på hjertet surmule Gnavpot… har du nogensinde selv fundet en Høgeørn eller lignende i Danmark?

  Indholdet og tonen på Skæverterne i Felten er lidt studentikos men det kan man kun trække på smilebåndet af eller lade være med at læse.. men det falder dig særdeles svært ikke at gøre. Lidt som den gamle kvinde der ringede til politiet og klagede over nøgne mænd på stranden. Da politiet kom kiggede de ud af vinduerne… De kunne ikke se nogen nøgne mænd på stranden. Jo-jo sagde kællingen: “Hvis jeg skubber køkkenbordet hen foran vinduet, sætter en ølkasse på bordet, stiller en taburet ovenpå og så stiller mig op på taburetten – SÅ kan jeg se nøgne mænd nede på stranden”

  • 10 Gnavpot 29. juni 2011 kl. 10:03

   Forbilledligt indlæg.

   Stor viden, skarp analyse og løsningsmodel, og afslutningsvis et vel tilrettesat humoristisk spark…NOT

   • 11 Rygpot 29. juni 2011 kl. 19:37

    Så, så…du Lüder som om du har brug for en krammer. Kom herover til MOKO på Rudersdal Fugles station, så gir jeg en øl og et knus. Så skal du nok blive glad igen. Det har også været en lang og trist maj.

 9. 12 Rød zone 26. juni 2011 kl. 21:14

  Vi må endeligt ikke glemme at lykkeønske Danmarks bedst kendte birder, da han i dag vandt Dannebrogstrøjen ved DM i landevejscykling

  http://ekstrabladet.dk/sport/cykling/article1577569.ece

  her er hans profil på netfugl;

  http://www.netfugl.dk/profiles.php?id=showprofile&profile_id=3763

 10. 13 hjbjrg 30. juni 2011 kl. 08:14

  undskyld dette måske noget ubegavede, men alligevel opklarende spørgsmål:

  den ørn fløj vel hen over mandens hus uanset om han var hjemme eller ej ?

  vh nh

 11. 14 Rygpot 30. juni 2011 kl. 16:09

  Et eksistentielt spørgsmål…spændende, spændende
  hvis et træ vælter i urskoven og ingen ser det – er det så sket?
  Hvis en amurfalk trækker ud over Grenen, og Roc kalder den for en aftenfalk, er den så truffet i DK?
  hvis en høgeørn flyver over dit hus, men ingen registrerer den, har du så været fejlplaceret?
  Hvis Murmann ikke skriver flere indlæg på netfugl, ville nogen så savne dem?
  Disse og lignede spørgsmål har i århundreder drevet store tænkere til vanvid.
  Svarene er hhv ja, nej, ja, nej

 12. 15 Palle i SU nu! 30. juni 2011 kl. 18:16

  PAFR skriver historie i disse timer. 25 gamle mænd har rendt rundt i år i Lille Vildmose, men de kan hverken se eller høre. Så dukker sure, lige så gamle PAFR op og vups, er det Danmarks bedste lokalitet for vandrikse, der er lærkefalke, sydlige blåhalse etc, tredækkeren yngler måske, og SU-medlem RSN må se sig overhalet indenom med en ift. vejrudsigten lidt ventet dværgrørvagtel.

  Så kan I fucking lære det!

 13. 16 Luther 1. juli 2011 kl. 21:13

  Gamle mænd i Vildmosen… nuvel! men hvad med alle de sure kedelige smådumme negative bonderøvs hånende bemærkninger der konstant skrives på dette forum. Hvorfor har I så ondt i røven over alle andre? Sladderkællinger… det er hvad I er Gnavpot, Rygpot, Kompo(s)t.

  Få jer et liv…og hold kæft med mindre I har noget mere positivt og glædeligt at lufte for jeres omgivelser


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: