Det sene forår

Et besøg i Skagen i perioden 27. til 29. juni producerede flere gode fugle. 27. juni var præget af vestlige vinde, men vinden slog om til syd og sydøst og temperaturen steg. Det gav fugle!!!

Forårstrækket synger på sidste vers, men netop slutningen af juni er god for hits. Mandag d. 27. juni var storkjove højdepunktet på morgenobsen, der også bød på almindelig kjove, gul vip, lille præstekrave. En karmin sang ved Grenen Camping.

Tirsdag d. 28. juni var vinden fra sydøst og første usædvanlige fangst på Grenen var en juvenil rødstjert. Ved 7-tiden gik ROC og JOK på netrunde med en walkie. Jeg havde lånt en walkie, og inden længe var JOK i walkien med en melding, jeg hørte som “… rørs med Moskvaring”. Jeg siger “det er modtaget – 23 fløjls”. Bagefter tænker jeg, om JOK sagde buskrørs, men dropper den idé, da JOK’s tonefald var så roligt, at de umuligt kunne stå med et hit!!!

Lidt senere er netrunden slut, og ROC og JOK kommer tilbage til Sylviastien med en rød pose, som indeholder en buskrørs med Moskvaring!!! Første gang, jeg ser den art i hånden – og en rørs er også medbragt fra nettene til sammenligning. Fuglen fotograferes og måles. Vingen er 66 mm (1 mm længere end maxmålet, som angives i Svensson!). 66 mm angives dog som maxmål for arten i BWP.

Onsdag d. 29. juni er der pænt med fugle på Grenen. 51 hveps trækker øst (samt 2 trkf.). Desuden runder pirol, gulirisk, kvækerfinke, 2 karminer og huldue Grenen denne morgen.

Buskrørs og rørs (til højre). Bemærk buskrørsens tydelige hvide øjenbrynsstribe foran øjet samt ret kolde grålige farver ift. rørsens varmere brune nuancer. Grenen, juni 2011. Foto: JOK

Buskrørsen fra Skagen. Bemærk kraftigt næb og kort vinge. Kærsangers vinge er længere. Foto: JOK

Buskrørsens vinge. P1 = alula (lillevinge). P2 på buskrørs er kort (ca. samme længede som P7). Rørs og kærs har længere P2. Foto: JOK

Hermed den 4. fangede (3 ringm. & 1 aflæst) buskrørs i Skagen. Til sammenligning er der mærket 5 små rørser på lokaliteten.

0 Responses to “Det sene forår”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: