Stormen

Et kraftigt lavtryk med vindstød af orkanstyrke øst for Skotland bevæger sig mod øst og rammer den jyske vestkyst i nat. Der er lagt i ovnen til høj vandstand. Men kan det også give fugle?

En 1K ismåge rastede tirsdag og onsdag i søen Vänern, Midtsverige, men er ikke set i dag, torsdag. Vinterperioden er faktisk et godt tidspunkt for havfuglehits. Tre af de 14 danske fund af storskråpe er fra januar. Og seks af 16 svenske fund af storskråpe er gjort i perioden ult. november til februar. Bl.a. en fugl, der fandtes afkræftet, og som senere døde, i Vänern.

I den helt tunge kategori kan nævnes Danmarks eneste fund af pragtfregatfugl; en fugl, der fandtes død ved et dambrug nær Hoven, Vestjylland, 22. marts 1968.

Europas eneste fund af papegøjealk drejer sig om et afkræftet individ, der fandtes ved den svenske sø Vättern, i december 1860. Læs om det spektakulære fund her.

Den eneste madeirastormsvale i Norderuopa var en fugl, der blev fundet i forkommen tilstand (den døde senere) på en tilfrosset sø i centrale Finland, 19. januar 1993. Klik her for foto og historien om fuglen – på finsk.

Noget tyder altså på, at de store havfuglehits skal findes i søer. I Danmark vil det sikkert være en god idé at tjekke fjorde og søer nær Vestkysten. Lakolk, Ringkøbing Fjord, Vest Stadil Fjord, Nissum Fjord og søerne i Thy. Men Furesøen eller Arreskov Sø kan sikkert også give et havfuglehit.

Der har været (rekord?) mange sene thorshøns de sidste 14 dage og og 5 lille storm er set i landet siden ult. november. Hvilket også er mange.

Reklamer

1 Response to “Stormen”


  1. 1 Så hør sq da efter i timen! 10. december 2011 kl. 16:46

    Sverige lørdag: Lille Stormsvale i Vättern og ved ismåge-stedet i Vänern: mallemuk og 6 rider!!!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: