Chefspætten

Vinteren 2011/12 har udmærket sig med rekordforekomst af hvidvinget måge (og kumliens måge), og den gråvingede måge er genfundet i Århus. Sidstnævnte har opholdt sig på lokaliteten siden november 2009. Spændende, om den bliver fast gæst i Universitetsparken; fuglen har været kendt – eller berygtet om man vil – for sin sporadiske optræden, som har sat grå hår i hovedet på mange twitchere.

Men kan du ikke rumme andet end danske hits, så stop hér.  For vi vender atter blikket mod øst.

Nordindien, januar 2001. HAG og ABK leder efter great slaty woodpecker i Corbett. Desværre uden held. Verdens største spætte er ikke sådan lige at få at se. Næsten 11 år senere er chancen for at se den der igen, da turen går til Thailand. RDN informerer om,  at SSL og RDN har set en flok på fem great slaty i Kaeng Krachan. Nærmere bestemt, hvor vejen svinger 1 km før asfaltvejen bliver til grusvej kurs Bang Krang camp site!!! Det skal prøves. Vi ankommer til Kaeng Krachan d. 24. december, og d. 25. december om eftermiddagen kører vi til svinget for at vente på spætterne, der angiveligt overnatter i området. Det bliver mørkere og mørkere. Også Nick Upton og et hold (belgiere?) har taget opstilling, men spætterne dukker aldrig op.

D. 26. december om aftenen sidder vi ved vores telte på Bang Krang Camp site, da Nick Uptons kassebil ruller forbi og stopper. Han kan fortælle, at han samme morgen har set great slaty ved svinget!!!

Næste morgen er der tidlig afgang til svinget, som nås ved 6-tiden. Det bliver lysere og lysere og stadig ingen spætter. Indtil kl. 6.35, da CBN bemærker en flyvende spætte, der lander i et større udgået træ. Kikkert på. Great slaty!!! I alt fem great slaty ankommer lidt efter lidt og fouragerer i træet. Her opholder de sig i ca. to minutter, før de letter og forsvinder ud i den store skov. Fedt.

Great slaty, Kaeng Krachan, Thailand, 27. december 2011

0 Responses to “Chefspætten”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: