Jagtfalk(en) i Vadehavet

Søndag d. 11. marts 2012 var Jimmy Skat Hansen, Henrik Højholm og jeg på Jyllandsraid. Et stop ved Sneum gav et par sorthovede måger, men ingen overraskelser. Vi fortsatte sydpå og tjekkede gåseflokke i den stride vestenvind, men intet spændende lod sig finde blandt de utallige bramgæs. Vi trillede ned ad vejen lige indenfor diget ved Kongeåslusen – jeg sad på bagsædet og talte i telefon, da der pludselig opstod tumult ved forsæderne. Jeg kiggede ud af ruden og forstod hvorfor. Ca. 15 meter fra bilen – på diget – sad en 2K jagtfalk!

Jagtfalk 2K, Kongeåslusen, 11. marts 2012. Bemærk, hvor kort halen synes på foto nederst til højre. Fotoeffekt? Klik collage for stor størrelse

Desværre lettede fuglen kort efter. Vi skyndte os op på diget, og herfra kunne vi se dyret fortsætte i lav flugt mod nord. Snart gik en vandrefalk i flæsket på den, og jagtfalken landede igen på diget – ca. 1 km mod nord. Vi skyndte os ned til bilen og kørte nordpå, men desværre var falken væk, da vi igen kom op på diget. En kort, men super fed obs.

Gennem vinteren 2011/2012 er der set ung jagtfalk i Vadehavet ved flere lejligheder. Således er der obs både fra Fanø, Mandø, Rømø og Gl. Hviding. Det er ikke utænkeligt, at det er den samme fugl, der har huseret i området.

Reklamer

2 Responses to “Jagtfalk(en) i Vadehavet”


  1. 2 ABK 13. marts 2012 kl. 20:52

    Link til video om britiske twitchere.

    Hør, hvad Steve Webb mener om top 10 i UK efter 35 sekunder…


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: