Sydhavsøerne

I endnu et forsøg på at lave hits rykkede RS, MKH og ABK til Lolland lørdag d. 20. april. Vi ankom ved 7.30-tiden til Lidsø, hvor der var få fugle. En overflyvende lille præstekrave var bedste fugl. Derefter kørte vi til Vestlolland, hvor vi luskede ved Albuen og noterede en gærdesanger. På vej østpå – vest for Nakskov – ransagede MKH sin hukommelse og mente, at der var nogle slambassiner i nærheden. Vi kørte ned ad en grusvej og fandt lokaliteten, som, har jeg senere fundet ud af, hedder “Slambassinerne ved Savnsøvig”.

I et af bassinerne lå der pænt med troldænder. Og blandt disse en han rødhovedet and! MKH strålede som en sol, da han endelig kunne bogføre denne eksklusive and som ædelart. Det var et plaster på såret, efter at have overset en 1K i Majbølle Nor i august 2012. Dagens fugl sov under hele forløbet. Desværre kunne vi blot tjekke et par af bassinerne, da vi mødte en opsynsmand, der forklarede, der var adgang forbudt til de resterende bassiner.

rodh_and_4_cif

Troldænder og rødhovedet and han, Savnsøvig Slambassiner, Nakskov, 20. april 2013

Vi havde nu fået smag for slambassiner og stoppede også ved Sakskøbing Sukkerfabriks slambassiner, hvor der rastede to tundrasædgæs blandt de lokale grågæs. De burde være rykket nordpå på dette tidspunkt…

Videre til Fladet, Kalløgrå og Majbølle Nor, hvor højdepunktet var en herma-gråand ved Kalløgrå. Se foto af herma-gråanden i Gedser her.

Vi kørte til Ulvshale, hvor der rastede seks nordiske lappedykkere i sommerdragt ud for campingpladsen. I Stege Slambassiner rastede et par atlingænder.

Reklamer

0 Responses to “Sydhavsøerne”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: