Lange ben på Møn

Mandag d. 27. maj 2013 lavede Thomas W. og Varto stort på Møn, da de fandt Danmarks første prærietrane nær Møn Fyr ved 13-tiden. Fuglen landede to gange med en 2K trane, før begge traner fløj lavt NV og forsvandt. Jeg kørte ud af København ved 14.15-tiden og samlede HKR op ved Rønnede, før vi fortsatte til Møn. Ved Borre opdager HKR en langhalset fugl ud af sideruden. Vi har den i modlys på stor afstand, og uden skop er den svær at bestemme. Vi tænker, det kan være prærietranen på vej mod vest, men kort efter genfindes fuglen mod vest af Sakke, der kan meddele, at det desværre kun er en sort stork. Øv!!!

sort_stork_borre_2705_cif

Sort stork, Borre, 27. maj 2013

Vi triller rundt på småveje ved Klintholm og fortsætter mod Høvblege. Ved 18-tiden bipper HKR’s telefon med en besked om prærietrane. Jeg tænker, det blot er en opdatering af obsen ved 13-tiden, og der går ca. 3 minutter uden forbindelse, før vi bliver klar over, at præriedyret er genfundet ved Søndre Landevej! Efter tempokørsel på de små veje når vi frem til Søndre Landevej, hvor præriedyret fouragerer med en 2K trane. Fuglene fouragerer i fred og ro ca. 300 meter fra landevejen og ses frem til det bliver mørkt.

Næste morgen bliver præriedyret genfundet ved Busemarke Mose og ses forskellige steder på Østmøn frem til ved 13-tiden, hvor den synker i jorden. Hvor er den nu?

ptrane_2705_cif

Trane 2K og præriedyret, Busemarke Mose, 27. maj 2013

1 Response to “Lange ben på Møn”


  1. 1 JLR 3. juni 2013 kl. 20:22

    Sikke et forår – masser af tunge hits + endnu en fugleblog: Retrobirder!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: