Gedsersatsningen

Fredag d. 7. juni 2013 rykkede Hans Ægidius og ABK til Gedser. Det sene forår har kastet flere hits af sig på Sydfalster, så vi satsede (som altid!) på noget stort.

En tur rundt om kanalerne ved Frisenfelt fredag aften gav fem kærsangere, mens et par karminer sang i stationshaven. Lørdag morgen begyndte med morgenobs på sydspidsen med Louis Hansen, hvor højdepunkterne var 16 sortterner (6 + 10), som trak øst, en trækforsøgende hedelærke, to klyder, to små præstekraver, rød glente og en hvepsevåge.

rod_glente_gedserjuni

Rød glente 2K, Gedser Odde, 8. juni 2013. Bemærk meget slidt hale!

Op ad dagen tjekkede vi Kroghage, Birkemose, Bøtøskoven og Bøtø Nor. En sort glente over Bøtøskoven var bedste fugl, og to rødtoppede fuglekonger sås ca. 1 km syd for p-pladsen ved nordenden af Bøtøskoven. En imm. havørn sås ved Bøtø Nor, men ellers var der ikke meget, der rørte sig. Om aftenen stødte AES til holdet.

karmin_kroghage_juni

Karmindompap 2K han/hun, Kroghage, 8. juni 2013- Bemærk ring på venstre ben

sort_glente_boto_juni2013

Sort glente, Bøtøskoven, 8. juni 2013

rodtoppet_boto_juni

Rødtoppet fuglekonge, Bøtøskoven, 8. juni 2013

Søndag morgen startede vi igen på sydspidsen, hvor også LPA, ABB og LHA også var mødt op. Vinder var fået om i NV, og det var koldt. En bynkefugl han rastede i de sydligste buske, to sortterner trak øst, en sortklire trak syd og to dværgterner fløj forbi. AES rykkede nordpå ved 9-tiden, mens HÆG og ABK returnerede til stationen ved 10.45-tiden. På vej til stationen kommer en sort glente flyvende med en rød. Det lugtede jo lidt… Og vi havde da også kun lige sat os på bænken ud for stationen, da telefonen ringede. “Lille skrigeørn på vej!” forklarede LPA i telefonen. Vi løber ud øst for stationen og får hurtigt en yngre lille skrigeørn i kikkerten, da den kredser lavt over markerne syd for stationen. LPA m.fl. ser den forsvinde mod syd over Østersøen. Hermed endnu et fund af en sjælden rovfugl på det sydlige Falster i det sene forår.

lille_skrige_lpa_cif

Lille skrigeørn ca. 3K, Gedser Odde, 9. juni 2013. Foto: LPA. Med ca. 140 fund er lille skrigeørn den mest almindelige art på den danske SU-liste. Der har tidligere været fund af arten i Gedser i årene 1979, 80, 83, 95 og 96, men alle har drejet sig om efterårsfugle i september/primo oktober. Årets fund er således det første for lokaliteten i første halvår. Dertil kommer et fund  fra Bøtø 8. maj 2006

0 Responses to “Gedsersatsningen”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: