Ano Nuevo

D. 4. august 2013 var der tidlig afgang fra San Fransisco kurs syd. På kysten mellem Half Moon Bay og Ano Nuevo State Preserve rastede der mange fugle langs Highway One,

californiagull_heermansgull

Heerman’s-, california-, western gulls med brune pelikaner, ca. 10 km nord for Ano Nuevo, 4. august. De tre almindelige mågearter langs Californiens kyst om sommeren. Derudover sås én ringnæbbet måge i San Fransisco. Om vinteren har man gode chancer for thayers og glacous-winged gull.

rovterner_californiagull_n_

Rovterner og california gulls, ca. 10 km nord for Ano Nuevo, 4. august. Turens største flok rovterner. Det eneste sted jeg så siddende aztekerterner på turen var ved flodudløbet lige syd for molen i Santa Barbara. Til gengæld sås sidstnævnte i flugt ved de fleste stop langs kysten mellem San Fransisco og Los Angeles.

Ved 8-tiden nåede vi Ano Nuevo State Preserve, der er kendt som en god lokalitet for northern elephant seal. Ano Nuevo Island er lukket for offentligheden, men fra Ano Nuevo State Preserve (adgang §10) er der udmærket udsigt til øen, der huser mange søløver. Når man kører ind i parken, skal man sikre sig at få et “pas”, der giver adgang til den del af reservatet, hvor man har den bedste udsigt til Ano Nuevo Island. Lokaliteten stinker af hit, og jeg mødte en birder, der fortalte, at både rødnæbbet tropikfugl og brun sule er set på lokaliteten. Højdepunkterne var to marbled murrelets på vandet nær Ano Nuevo Island og to overflyvende black swifts – sidstnævnte er tilsyneladende en svær art, da den er en fåtallig sommergæst (og ynglefugl) i Californien. Desuden sås turens eneste lom – en nordtrækkende rødstrubet. Turens første to black oystercatchers sås også, men jeg så desværre ikke den black turnstone (til højre for de to oystercatchers), som jeg først opdagede ved skrivebordet, da jeg tjekkede fotoet!!!

Der var også lidt landfugle inklusiv 15 california quails, california thrasher, 3 california towhees, 5 brilleænder på vandet, 8 pigeon guillemots, turens eneste digesvaler (2), pelagic cormorant (den mest ualmindelige af de tre skarvarter på Vestkysten – double-crested og brandt’s var almindelige – jeg så foruden ved Ano Nuevo blot en pelagic – i havnen i Monterey).

Lokaliteten bød også på fine obs af elephant seal (30), og tre havoddere svømmede også forbi.

ananuevo_cif

Søløver, Ano Nuevo Island, 4. august

marbled_murrelet_ana_nuevo_

Marbled murrelets, Ano Nuevo, 4. august

pigeon_gullimot_ana_nuevo_c

Pigeon guillemots, Ano Nuevo, 4. august

rodstr_lom_ana_nuevo_cif

Rødstrubet lom, Ano Nuevo, 4. august

pelagiccormorant_ananuevo_c

Pelagic cormorants, Ano Nuevo, 4. august

blackoystercatcher_ananuevo

Black oystercatchers og black turnstone, Ano Nuevo, 4. august

californiaquail_ananuevo_ci

California quails, Ano Nuevo, 4. august

havoddere_ana_nuevo_cif

Havoddere, Ano Nuevo, 4. august

elephant_seal_ananuevo_cif

Elephant seals, Ano Nuevo, 4. august

Reklamer

0 Responses to “Ano Nuevo”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: