Stubben rykker

En 2K gråmåge sås på Stubben fredag d. 4. april 2014 kortvarigt rastende i den østlige sø kl. 11.45, før den fløj mod nord, af Jesper Jørgensen. Hermed en meeeget dyr art i Københavns Kommune. Jeg kan ikke huske observationer af gråmåge i Københavns Kommune de sidste 20 år. Men der er – så vidt jeg husker – et gammel fund fra Utterslev Mose? Og måske også et fra søerne eller Københavns Nordhavn? Ved du noget om disse mulige tidligere fund – så skriv en kommentar. I betragtning af hvor sjælden arten er i Øresund, er det sandsynligt, at det er samme individ, der er set ved Sydvestpynten 21.-22. februar og ved Nivå 23. februar og 27.-30. marts.

Morgenobsen søndag d. 6. april nåede ikke op på samme højder, men var alligevel absolut godkendt. Højdepunkter var en rastende ringdrossel han i krattet syd for den vestlige sø, og en mosehornugle, der fløj (trak?) mod øst 9.25, mens den blev mobbet af en sølvmåge. Desuden rastede to svaleklirer, tre dobbeltbekkasiner, to store præstekraver, to viber, to strandskader, to gransangere og en storspove trak syd. En stenpikker sang fra et tag ved Færgehavnsvej og en husrødstjert sang ved Sundkrogsgade.

ringdros_cif_0604

Ringdrossel han, Stubben, 6. april

mose_cif_0604

Moseugle, Stubben, 6. april

pik_cif_0604

Stenpikker han, Stubben, 6. april

1 Response to “Stubben rykker”


  1. 1 Grenen Fuglestation 6. april 2014 kl. 16:16

    Gråmåger er claimet i Mørkhøj, Københavns Fiskerihavn (Nordhavnen) og måske fra søerne. Hvor mange af disse, der var blege sølvmåger, ved jeg ikke.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: