Der lukkes huller

Her kommer et par fotos fra efteråret 2014. En pileværling i Maglemosen 13. og 14. september fundet af MKH var et meget overraskende fund og ny verdensart for mig. Godt endelig at få lukket hullet efter at have været i USA i marts 1998, da mange connectede med arten i Hellebæk. Fuglen sås meget fint på førstedagen, da den skræmtes op fra urter og satte sig frit fremme – og tæt på – på en lille gren. En halv times tid senere kunne fuglen nydes i skop, da den sad i kanten af et levende hegn i flere minutter.

pile_cif2

pile_cif1

Pileværling, Maglemosen, 13/9

D. 25. september sent om eftermiddagen blev en taigapiber fundet på Nyeng af Sakke. Endnu en art, jeg savnede på DK-listen. Så da en taigapiber sås i “Varde kommune” fredag ved 10.15-tiden var sagen klar. Jeg rykker. Fik fat i JLI, der var frisk på at rykke, og vi satte kursen mod Nyeng. På vej over Storebæltsbroen gik det op for os, at fuglen d. 26. var set i Ho (ved Sønderballevej og derved ca. 2 km fra, hvor Sakkes fugl havde siddet). Nå – men vi var nået over broen, så vi fortsatte. Vel fremme ved 14.30-tiden mødte vi MBL, der mente, han lige havde set piberen! Vi luskede rundt i hvidtjørnekrattet, og efter to obs af skovpiber så jeg ved 16-tiden en pumpende hale gennem lidt krat. Jeg krøb nærmere; fuglen fløj lidt videre ind i krattet og satte sig på en gren. Bingo!!! En fed taigapiber med sin vindrossel-agtige hovedtegning sad på en lille gren en halv meter over jorden. JLI var desværre et stykke væk, og da han endelig var på plads, var piberen væk. Der skulle gå en times tid, før JLI endelig connectede. Denne gang sås taigaen gå på en gren på 5-10 m’s afstand. En super obs – bare ærgerligt, at kameraet lå i Kbh. Senere samme eftermiddag kunne det konstateres, at der var hele to(!) taigapibere i krattet, da de sås sammen i ét kikkertfelt.

Et sats i Blåvand i dagene 4.-6. oktober med MKH, KRHA og HBJ var også godkendt, hvor højdepunkterne var ca. 12 bryn (jeg så dog kun selv to), to storpibere, rødstrubet piber og en almindelig skråpe, der rastede i Ho Bugt d. 4. oktober. Sidstnævnte var et meget overraskende fund i østenvind. Måske samme fugl sås trække forbi Hukket d. 5. Desuden en halvsen torns på Skallingen, rødtoppet, et par enkeltbekker og to trækkende pibesvaner.

hjejle_skallingen

Hjejler, Skallingen, 4/10. Bemærk fuglen med afvigende hvide vingetegninger

spunsen1

Der luskes på sydspidsen af Skallingen

rodtoppet_skallingen

 Rødtoppet fuglekonge, Skallingen, 4/10

skovpib_nyeng

Skovpiber, Nyeng, 4/10. En vindrossel-hovedtegning havde pyntet…

mkh_ho

MKH alias dr. rustica har lige produceret et bryn i baghaven ved vores hytte i Ho, oktober 2014

lovs_mosen_primookt

Løvs, Blåvand, mosen, 5/10. Halvsen. Bemærk hovedtegning. Øjenring mindre tydelig end grans, men med mere tydelig øjenbrynsstribe

bynk_mosen

Bynkefugl og sortbynk (til venstre), Blåvand, mosen, 5/10

bryn_nyeng1

Bryn, Nyeng, 5/10

Uge 42 blev tilbragt i Blåvand og fik en flyvende start med 8 sydtrækkende nilgæs ved Kjelst. Træffet var absolut godkendt med mange fine arter, hvor hårdeste fund blev en taigapiber ved Enders Kapel på Grønningen fundet af TOE (der ligeledes fandt lanceolataen ved Blåvand Minizoo i 2008!) ved solnedgang 13. oktober. IBJ MHA og ABK nåede akkurat at se fuglen nogenlunde, da den satte sig i et lille træ nær grøften, før den fløj over til Enders Kapel. I øvrigt ny DK-art til TOE. Hvorfor twitche, når man selv kan lave? Desuden gode fugle som fuglekongs, storpiber, en del bryn, thors og fuldt hus i Melanittaer, selvom jeg desværre ikke fik held til at se den amerikanske fløjls.

Basen i år var på Sydslugen, hvor husarter inkluderede hele otte trækkende skovhorn kl. 17.15 d. 15. oktober samt bryn og stor torn.

nilg_kjelst

Nilgæs, Kjelst, 11/10

kuglen1

Kuglen var hejst i mosen det meste af uge 42

rosenst_c300_1

Rosenstær 1K, Blåvand by, 11/10. Fundet af MAH. Ca. 10. fund for Blåvand-området – første siden oktober 2011

sib_flojls_1

Sibirisk fløjls ad. han, Hvidbjerg Strand, 12/10. Samme fugl, som blev opdaget i oktober 2009 og set igen i foråret 2010 og 2011?

ringdr_blaavandfuglest

Ringdrossel, Blåvand Fuglestation, 14/10. Bemærk den hvide fjer over tøjlen

thors_skallingen1

Thors 1K, Skallingen, 15/10. Fouragerede en del på land i opskyllet

lovs_skallingen_okt

Løvs, Skallinglaboratoriet, 15/10. Bemærk kraftigt næb, tydelig sort øjenstribe, ingen øjenring ift. grans

knorte2_nyeng

knorte1_nyeng

Knortegås ad. (lysbuget?) med mørkbugede knortegæs, Nyeng, 15/10

bryn_nyeng2

Bryn, Nyeng, 15/10. Én af to bryn set på Nyeng denne dag

grans_hvidbjergcamp1

grans_hvidbjergcamp2

Grans (tristis?), Hvidbjerg Camping, 16/10. Fuglen var grå og hvid med tydelig hvid øjenbrynsstribe. Den reagerede ved afspilning af tristis kald fra telefon (Calls of Eastern Vagrants) ved at cirkulere to gange rundt om mig. Fuglen hørtes ikke kalde

Reklamer

0 Responses to “Der lukkes huller”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: