Nyt fra toppen

I dagene op til jul er der produceret mange gode arter i Skagen. Højdepunktet var en polarlomvie fundet af KP fredag d. 19. december ved sælbunkeren på Grenen og twitchet af ROC. Desværre var fuglen forsvundet dagen efter. Klik her, hvis du vil være klar til polar.

Jeg ankom til Skagen om aftenen søndag d. 21. og var klar på morgenobsen d. 22. på Grenen. En mosehornugle set af Mogens Fed før jeg ankom, var morgenens bedste obs. En søgning i DOFbasen viser, at årets obs er den eneste(!) indtastede decemberobs fra Skagen. To gråmåger – en 1K og en 3K – rastede på Grenen. Begge gengangere.

En 1K hvidvinget måge fundet af OS på p-pladsen for enden af Kanalvejen – en usædvanlig lokalitet for arten – nær Højen var blot andet fund af arten i efteråret i DK. Den lettede kort efter og fortsatte mod Højen.

Om eftermiddagen rykkede jeg på havnen, hvor en søkonge, der rastede på indersiden af den nye lange vestmole, var bedste obs. Desuden sås den overvintrende flok bjerglærker (4) på vesthavnen og en 3K gråmåge i østhavnen, som formentlig var samme fugl, som sås på Grenen om morgenen.

D. 23. december var jeg på morgenobs på Grenen og igen et par timer om eftermiddagen. Her var højdepunkterne to storkjover og en søkonge – alt vesttrækkende.

gmage3K_grenen1

Gråmåge 3K med sølvmåger, Grenen, 22/12

gmage1k_grenen1

Gråmåge 1K med sølvmåge, Grenen, 22/12

bpiber_grenen1

Bjergpiber, Grenen, 22/12

soko_cif1

Søko, Skagen Havn, 22/12

0 Responses to “Nyt fra toppen”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: