Lulu Island

En af de arter, jeg hjemmefra havde håbet på at se i UAE, var hypocolius. Havde mailet med et par lokale birdere inden afrejse. En overvintrende flok på Yas Island (nær Abu Dhabi) sås tilsyneladende kun på stor afstand, når de fløj til overnatning, og det var anelse langt at køre (450 km) til Sila’a Peninsula, hvor arten ses regelmæssigt. Den bedste chance var derfor en overvintrende flok på Lulu Island – en ø ca. 600 m ud for Abu Dhabi centrum. Der er dog ingen bådforbindelse til øen, men jeg fik nummeret på Tarique, der kunne sejle mig ud til øen og hente mig et par timer senere for 350 dirham (600 kr). Lidt dyrt for den korte sejltur, men da det ikke er hver dag, jeg har chancen for hypocolius, ringede jeg til Tarique d. 28. december. Han var klar på at sejle til Lulu d. 30. december.

Ved ankomst til Abu Dhabi ved middagstid d. 30. december ringde jeg til Tarique, og vi mødtes ved bådfirmaet Class Marine, der ligger ved “fish market” NØ for Abu Dhabi centrum. Havde lidt problemer med at finde stedet, men efter et par opkald fra lånte telefoner lykkedes det!!!

Efter ca. 10 minutters sejlads ankom jeg til molen på østsiden af Lulu Island. Op på øen, videre på grusvejen mod nord og derefter ca. 100 m mod vest. Der gik ikke lang tid, før en flok hypocolius flushede fra en busk!!! De var svære at tælle, men mindst 60 fugle blev noteret. Fuglene var meget skulky i buskene, men det lykkedes at se enkelte fugle fint siddende. I middagsheden var det småt med aktivitet; foruden hypocoliuserne sås sangdrossel 2, husrød (phoenicuroides?) 1, menetries sanger 3, gærdesanger 2, grans 4, red-vented bulbul 1, grey francolin 30, white-eared bulbul 150, purple sunbird 2, lille grøn biæder 5.

lulu4

Lulu Island

kaptajnen1

På vej til Lulu Island – øen i baggrunden

hypo1-a

hypo3

hypo2-a

hypo4

hypo5

Hypocoliuser (og gråspurv på øverste foto), Lulu Island, 30/12 2015

ind_silverbill1

Indian silverbill, Lulu Island, 30/12 2015

menetries1

menetries2

Menetriés sanger, Lulu Island, 30/12 2015. Bemærk ret ensfarvede tertialer i forhold til sorthovedet sanger, hvis tertialer har mørkt center og skarpt afsat lys rand

purplesunbird1

Purple sunbird, Lulu Island, 30/12 2015

red_bulbul1

Red-vented bulbul, Lulu Island, 30/12 2015

lulu_island2

Lulu Island med Abu Dhabi i baggrunden

0 Responses to “Lulu Island”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: