Vendehalsedag

Lørdag d. 25. april 2015 blev der rapporteret 6 vendehalse i Nordsjælland (DOFbasen), hvilket er første større dag i regionen af denne art i år. IBJ, MKH og ABK startede dagen i Gilleleje, hvor MKH lavede dagens første hals; en af slagsen rastede i SØ-hjørnet af engen syd for Gilbjergstenen. Enkelte nåede at connecte med fuglen, men IBJ og ABK dyppede akkurat. Øv. Ellers pænt med småfugle ved Gilbjerg inklusiv et par skovsangere og brogede fluesnappere.

Næste stop var Holløse Bredning, hvor en sort glente dryssede forbi mod øst kl. 10.30. Fuglen sås fra fire andre obsposter; Melby Overdrev, Gilleleje, Hesbjerg og Rusland.

sortglente_holloese1

Sort glente 3K+, Holløse Bredning, 25. april 2015

På Melby Overdrev kunne hele holdet nyde en publikumsvenlig hals, der fouragerede på insekter på et lille sandet område i lyngen på NV-delen af overdrevet. Den kunne ses i ca. 15 minutter i skop på 20 meters afstand. En super obs.

vhals1

vhals2

Vendehals, Melby Overdrev, 25. april 2015

Dagen sluttede ved Holløse Bredning, da det tunge vejr gav håb om en rastende rødrygget svale, men nej. Fire rastende ringdrosler ved Oldtidsvejen var dog en god kompensation.

0 Responses to “Vendehalsedag”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: