Hvor er hitvaderne?

Mens albatrossen spøger på den jyske vestkyst, bliver der – for det meste – kigget langt efter sjældne vadere. I løber af sommeren 2015 er der (eksklusiv stylteløberen på Amager, 10-12/6) rapporteret ca. én ny SU-vadefugl: amerikansk småspove trk. N, Blåvand, 9/7.

I Margrethekog er der set en sibirisk hjejle 20/7; men det kunne være en genganger, da samme lokalitet husede to af slagsen sidste sommer. Og en terekklire, der også ses i Margrethekog, er med største sandsynlighed ligeledes en genganger fra tidligere år.

Derudover er de sjældneste “nye” vadere i i sommer to adulte damklirer i Margrethekog. Det er første gang, at der på efterårstrækket er multiobs af adulte damklirer i DK. Der har tidligere været flokke af ungfugle inkl. den hidtil største flok på hele fire fugle, der rastede på Ølsemagle Revle 2-13/8 1994.

Desuden er to stribede ryler set, hvilket er en ok sommerforekomst; 25/6, Keldsnor, Langeland, og 20/7, Fladet, Lolland.

I Tyskland er der set hele to ørkenpræstekraver i løbet af juli, og på en lille ø ud for Kristianssand, Norge, ca. 100 km N for Hanstholm, blev der i går, 26/7, fotograferet en adult tyknæbbet dværgryle.

0 Responses to “Hvor er hitvaderne?”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: