Bryg i Blåvand

IBJ havde lovet en tur i jacuzzien i det lejede sommerhus, hvis vi så en ny art for VP. Så planen var klar, da AEC, IBJ, JAE og ABK ankom til hukket fredag 16/10 ved 8-tiden. Lidt over 8 opdagede flere af os en svale, der fouragerede i nærheden af fyret. Den var for lille til en landsvale og havde lys strube. Det lugtede af bysvale, men kunne det være noget sjældnere? I håb om champagne og cigar i jacuzzien bryggede vi på asian house martin.

bysv1

bysv2

bysv4

bysv5

bysv6

bysv3

bysv7

bysv8

bysv9

bysv9b

Bysvale 1K, Blåvands Huk, 16/10 2015

I det dårlige lys var det svært at se farver på fuglen. Jeg skyndte mig at tage fotos af fuglen, og på de første fotos (se for oven) så det ud til, at den havde mørke undervingedækfjer i kontrast til lysere svingfjer, hvilket er et kendetegn for asian! Desværre viste det sig – som så ofte før med ringe fotos – at det var en fotoeffekt. Og da lyset blev bedre kunne det konstateres, at den havde ensfarvede lyse undervinger, hvilket passer med bysvale. Den snuskede underside og brystbånd viser, at det er en 1K.

Senere om fredagen blev mosen tjekket, hvor højdepunkterne var bynkefugl, ringdrossel, enkeltbek og stor flag.

bynk1

Bynk, mosen, Blåvand, 16/10 2015

Ved middagstid var vi forbi Stæhrsvej, hvor den amerikanske fløjlsand sås meget fint, og AEC spottede en meget sandsynlig indtrækkende vandrikse, som kom i land nær Ishuset; desværre kunne den ikke genfindes ved et senere trawl af klitrækken…

Om aftenen var der tre retters chefmiddag bestående af culotte med flødekartofler og tomatsalat, rødvin og en heftig desert.

Lørdag væltede det med fugle i Blåvand; især gransanger optrådte i imponerende tal. Tallene fra nettene taler for sig selv; i alt 472 fugle ringmærket, heraf 96 grans.

På trods af lusk hele dagen kunne der ikke sparkes et hit ud af buskene.

Reklamer

0 Responses to “Bryg i Blåvand”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: