Havnemågerne

Søndag 7. februar rykkede MKH, HBJ og ABK til Nordsjælland. Første stop var Helsingør, hvor vi lagde godt ud med en kaspisk måge 3K i tanghjørnet mellem Kronborg og lystbådehavnen. MHP joinede i lystbådehavnen, og kvartetten fortsatte mod vest langs kysten med en afstikker til Havreholm. Vejret var fint til havænder; vi stoppede i Hornbæk Havn, men desværre så vi ikke flokken af gråsisken, som indeholdt en hvidsisken, der sås senere samme eftermiddag. Fra Hornbæk Havn blev en flok sortænder spottet ud for Dronningmølle; desværre kunne det dog ikke blive til andet end sortænder med enkelte fløjls.

I Gilleleje Havn sås den hvidvingede måge 2K fint, da den rastede ved roklubben – eller er det en kajakklub? Helt som forventet kiggede vi forgæves efter 2k sildemåge, som er rapporteret af flere i Gilleleje Havn gennem vinteren. Hvor mange sildemåger har der været i Gilleleje Havn i januar/februar 2016? Efter min mening viser de tre foto, der er lagt på DOFbasen af “sildemåger” fra Gilleleje Havn, sølvmåger. Ifølge CL, som vi mødte på havnen, er “sildemågen” med ring ringmærket som sølvmåge. På de tre foto ses en mørk ung måge, der på de to foto viser et relativt kraftigt næb og moderat håndsvingfjersprojektion. På en sildemåge ville jeg forvente et slankere næb og længere vinger.

hvidv_mage_gille1

Hvidvinget måge 2K med svartbag og sølvmåger, Gilleleje Havn, 7/2 2016

Derefter gjorde vi et kort stop ved Bækkebro ved nordsiden af Arresø, hvor isfugl bogførtes. Videre til Melby Overdrev, hvor den amerikanske sortand han rastede et stykke fra kysten. Heldigvis var vandet fladt, ellers havde den været svær at lokalisere på den afstand. Gråsisken-flokken, som raster på lokaliteten, var meget mobil, og det lykkedes – heller ikke os – at finde hvidsisken i flokken.

Dagens sidste stop var Sjælsø, hvor højdepunktet blev en adult havørn.

Reklamer

0 Responses to “Havnemågerne”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: