Step by step

Kristi Himmelfart blev – som sædvanlig – tilbragt i Skagen. I år dog kun på halvt blus, da familien var med. Det blev en af de bedre af slagsen, hvor varmen og sydøstenvinden bragte rekordmange steppehøge med sig. Totalen for steppehøg i Skagen i 2016 er 9. maj nået op på 60!!! Et uhørt antal. Hvem havde i deres vildeste fantasi forestillet sig det for 20 år siden?

Alle morgenobserne foregik på Grenen. 5/5 var højdepunkterne en islom ad. sodr. trk. NV og en storlom 2K/vidr trk. Ø, der på Nordstrand kunne bestemmes til hvidnæbbet; det var ikke til at se næbfarve på dyret, da den passerede Grenen. Desuden nilgås og ringdrossel 18.

nordisk_kokken

Nyt nordisk køkken

6/5 var der gang i den. To hvide hejrer, som i første omgang trak øst, var nok kommet i bogen som sølvhejrer, men heldigvis vendte de om og kunne nu bestemmes til silkehejrer(!). Hermed første multiobs af silkehejre i Skagen. Fuglene rastede senere på dagen i Nedermose. En udbrydergruppe, bestående af MKH og JSH, lavede to østtrækkende sorthovede måger (ad. sodr.) fra den yderste klit på Grenen, hvilket var ny Skagen-art for mig. Fire steppehøge (2K) sås på morgenobsen, og jeg kunne også connecte med en ung kongeørn, der var ude at vende (missede den 5/5). En sjælden forårsobs i Skagen var en østtrækkende krumnæbbet ryle i følgeskab med almindelig ryle 3 og strandhjejle 2. Også en sortterne trak øst. En meget fin og varieret morgenobs!

steppe5

Steppehøg 2K, Grenen, 6/5 2016

silkehejre_skagen1

Silkehejrer, Grenen, 6/5 2016

larkef1

Lærkefalk, Grenen, 6/5 2016

sortglente1

Sort glente 2K, Grenen, 6/5 2016

korn1

Kongeørn imm., Grenen, 6/5 2016  

7/5 bød også på en steppehøg (2K trækf.) og en islom trak NV 6.21. Ca. kl. 8.30 blev morgenobsen dog afbrudt, da telefonen ringede. “Jeg har sgu produceret” eller noget i den retning kunne MKH berette i den anden ende af røret. Alpejern!!! Fuglen rastede på volden nord for Minkvej, og Grenen var på få minutter støvsuget for birdere, der skulle se Skagens tredje alpejern efter fund i 1985 og 2008. Hermed DK’s 14. fund af alpejern. Hårdt fundet af MKH og lidt skræmmende, at +100 mand morgenobser fra Nordstrand og Grenen, mens den dyre art bliver fundet af en af de meget få (under 10?), som i stedet bruger morgenen til lusk.

ajern1

Alpejern, Minkvej, Skagen, 7/5 2016. 3. fund i Skagen efter fund i 1985 og 2008; 14. fund i DK

mkh1

MKH efter at have lavet alpejern

Efter jernet kunne jeg lige nå et par timer ved Nordstrand, der gav steppehøg 2 2K, fiskeørn og vandrefalk.

steppehog_nordstrand1

steppehog_nordstrand2

Steppehøg 2K, Nordstrand, 7/5 2016

vf1

Vandrefalk 3K+, Nordstrand, 7/5 2016

8/5 var højdepunkterne fra Verdens Ende en hedehøg han trk. Ø 6.06 og en steppehøg 2K. Vi på Verdens Ende trak dog det korte strå denne morgen, da Nordstrand både havde rødrygget svale og hortulan, mens udbrydergruppen på den yderste klit på Grenen kunne bogføre en østtrækkende markpiber. Denne dag, 8/5, skulle vise sig at blive en af de rigtig store dage, da tre Skagen-rekorder blev sat: rødrygget svale 3, steppehøg 10 og tårnfalk 221(!!!).

steppehog_grenen1

steppehog_grenen2

Steppehøg 2K, Grenen, 8/5 2016

Reklamer

0 Responses to “Step by step”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: