Stribet på Pølsen

Så skete det igen. Stribet ryle ved Pølsen. Pølse-områdets fjerde fund af stribet ryle blev gjort af Eigil Larsen ved lagunen på Køge Nordstrand 14/8 2016. Dagen efter, 15/8, sås fuglen ved sydenden af Ølsemagle Revle; fuglen sås bedst om formiddagen fra revlen lige syd for fårefolden.

Stribet ryle har et usædvanligt forekomstmønster ved Pølsen, idet de tre tidligere fund er hhv. 5/8 1985, 1K 28/9-2/10 1986 og ad. 22/7-2/8 1987 (dog kun godkendt for perioden 22-25/7), men TA så den ifølge DOFbasen 2/8. I betragtning af hvor godt dækket Pølsen har været de sidste mange år, er det sjovt, at det seneste af de tre tidligere fund er gjort for 29 år siden.

Årets fugl er tilsyneladende udelukkende set på lang afstand, så den har været svær at aldersbestemme. Tidspunktet taget i betragtning er det formentlig en adult. Man skal være forsigtig mht. aldersbestemmelse af stribet ryle, da adulte kan ligne 1K-fugle. En adult fugl i Klydesøen i august 2005 var der delte meninger om; fuglen blev af mange aldersbestemt til 1K. Klik her for foto og diskussion. Men andre foto af fuglen viste, at det var en adult.

Med 45 arter vadefugle er Pølsen formentlig den lokalitet i Østdanmark med den længste vadefugleliste. Vestamager har – så vidt jeg har kunnet tælle mig frem til – 44 arter på listen. Wilsons svømmesneppe og hvidrygget ryle er ikke på listen, da de er set på nærliggende Kofoeds Enge og Aflandshage.

De seneste tilføjelser til Pølsens lange vadefugleliste er sortvinget braksvale 28-29/8 2015, sibirisk hjejle 27/7-1/8 2008, hvidrygget ryle 15-18/7 2008 og plettet mudderklire 10/8 2005. Hvad bliver art nummer 46? Mulighederne er mange; stylteløber er den mest almindelige vader, som endnu ikke er set på lokaliteten. Triel mangler også, selvom området nok ikke er optimalt for den art. Ørkenpræstekrave, lille gulbenet klire, bairds ryle og spidshalet ryle er også muligheder.

stribet_polsen_1

Stribet ryle med almindelige ryler, grågæs, gråænder og knopsvane, Pølsen, 15/8 2016

Reklamer

0 Responses to “Stribet på Pølsen”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: