Havørn på vaden?

Efter at have skulket fra c300’s PGW på Mandø i 2014 og 15 var det igen tid til at prøve lykken på en af DK’s bedste hitøer. Så fredag d. 23. september 2016 kl. 14 trillede AEC og jeg vestpå fra København. Turen gik fint indtil ca. Fredericia, da vi havnede i en længere kø på motorvejen, men heldigvis kunne vi køre over Låningsvejen ca. 17.45, så vi kunne nå gullaschgryden på Mandø-centret sammen med de andre håbefulde PGW deltagere kl. 19. To andre bilfulde birdere fra Sjælland var knap så heldige, da de først kunne køre til øen, da vandet faldt ved 22.30-tiden. Vi boede hos den nordjyske mafia bestående af ANB, GRØN, MCH, LYT (fra Sjælland), HHB, MON og ROC på Æ Towt.

Om lørdagen luskede vi fra solopgang til ved 18-tiden – kun afbrudt af morgenbuffet sponseret af club300 ved Mandø-centret. Bedste fugle blev to hvidbrynede (en ved syddiget og en i krydset Annelbankevej x Klitvej – måske bedre kendt som trekanten). Begge fugle var fundet i forvejen. Desuden så vi en isfugl ved syddiget samt en almindelig kjove, som trak over vireo-krattet. Vi kunne heller ikke undgå hvide dimser; både en skestork og to sølvhejrer havnede i kikkertfeltet. I alt blev der bogført fem hvidbrynede på øen denne dag samt en storpiber på nordøen og en nattergal syd for byen. Der var temmelig få småfugle i krattene. Vejret var nok for godt – varmt og næsten ingen vind.

bryn1

Bryn, syddiget, Mandø, 24/9 2016

gulvip1

Gul vipstjert 1K, Mandø By, 24/9 2016. Et koldt farvet individ; den kaldte som en almindelig gul vip

skal_man1

Er det en havørn? Vaden ud for Mandø By

munken1

God stemning lørdag aften i byen

Om aftenen var der middag på Mandø-centret og derefter fuglequiz ved RS, som HHN vandt. Jeg kom ind på andenpladsen. Der skal strammes op.

Søndag morgen var vinden frisket op fra SØ, så AEC og jeg startede dagen med at luske forlandet vest for byen. Der trak mange engpibere, og der var flere fugle i krattene end om lørdagen. Måske fordi de kunne sidde i læ her? Bedste på forlandet blev en rødstjert og to stenpikkere samt lidt munke. En tornsanger sås af RS og HKR. Vi krydsede op over diget nord for stribet sanger-krattet og fik en sludder med JAHC, JKI og SNG, som for anden morgen i træk overvågede NV-hjørnet af øen. AEC og jeg fortsatte ad Klitvej ind mod byen, da jeg bemærkede, at folkene på diget stirrede intenst i samme retning! Snart efter lød et velkendt “shrreep!” En storpiber kom trækkende fra NV og forsvandt ind over øen. Vi luskede byen uden at bogføre noget særligt. På walkien kom der en melding om en afvigende stenpikker ved Midtvej; vi tjekkede op på den og så fuglen sammen med to almindelige stenpikkere gående og flyvende. Den var lille i forhold til de andre stenpikkere. Men jeg tror, det var en almindelig stenpikker, da fuglens faver og ensartede lyse undervinge passer med almindelig.

stenpik3

stenpik1

stenpik2

Stenpikker, Midtvej, Mandø, 25/9 2016. Bemærk grålig nakke, tegning på oversiden af halen (uden sort op langs siderne) og ensfarvede lyse undervinger, hvilket passer med almindelig pik

Efter at have tanket op ved det fine morgenbord ved Mandø-centret fortsatte vi til Bydiget, hvor bedste fugle blev en hvidbrynet løvs og en havesanger. Ved 15-tiden trillede vi østpå.

Der var god stemning på træffet, men med så mange birdere (ca. 50) burde der være fundet en SU-fugl. Sidste år producerede Mandø dværgværling og jagtfalk i de dage, PGW afholdtes på øen. Vi må op på hesten igen i 2017.

haves1

Havesanger, Bydiget, Mandø, 25/9 2016

0 Responses to “Havørn på vaden?”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: