Mange fugle – ingen hits

Der var både fuglekongs og hvidbrynet i garnene på Gedser Fuglestation fredag d. 21. oktober, så det lovede godt for TLP og mig, som satsede på Gedser i weekenden 22.-23. oktober. Vi trillede af sted mod Gedser fredag sent om eftermiddagen og overnattede på stationen. Lørdag morgen stod vi op til regn. Nok til, at nettene ikke kunne åbnes, men ikke nok til, at obsen blev indstillet. Jeg har sjældent – hvis nogensinde – oplevet så mange fugle som denne morgen. Tusindvis af misteldrosler var i luften over odden, og tusindvis af fuglekonger trak gennem krattene. Jeg stillede mig i læ for regnen ved sydstenen; herfra kunne fuglekongerne tjekkes, når de fra de sydligste buske dryssede mod nord igen langs østsiden af odden. Blandt dem en del gransangere og jernspurve. Desuden vandrefalk 1K, fjeldvåge, rød glente 2 og landsvale 8. TLP luskede i området, hvor bedste obs blev en rødtoppet fuglekonge fouragerende på stranden(!) på vestsiden af odden. Vi tjekkede derefter Kroghage og Vesterhave, hvor husrødstjert 5 og bjergirisk 4 var bedste obs. Derefter besøgte vi Birkemose, hvor højdepunkterne var en mosehornugle, sortbynk (nok lokal) og dværgmåge 1K.

Om eftermiddagen, da vi kom tilbage til stationen, var nettene hejst, og en del rødhalse blev mærket. Så efter en øl var det ud igen. En rødtoppet fuglekonge rastede langs sydsiden af stationshaven, og tre mosehornugler fløj op 100 m NØ for sydspidsen. Om aften blev verdenssituationen vendt over lidt vin og øl.

fuglekonge1

Fuglekonge, Gedser Odde, 22/10 2016

mosehorn_gedser

Mosehornugle, Gedser Odde, 22/10 2016

Søndag d. 23. oktober startede jeg på odden, hvor der kom pænt med træk, men væsentlig færre fuglekonger og misteldrosler i forhold til om lørdagen. Højdepunkterne var vandrefalk 2, rødtoppet fuglekonge, trane 85, stor tornskade 2, landsvale 4, hedelærke, husrød 1, halemejse 7 og fjeldvåge 13. En stenpikker sp. trak mod syd kl. 9.45. Det var nok en almindelig, men ærgerligt, at den ikke lige satte sig, så den kunne tjekkes…

Vi tjekkede derefter renseanlægget, hvor en stor tornskade fløj forbi og en grålig grans vimsede rundt. Ved 14.30-tiden kom der melding om en mulig nonnestenpikker ved Bøtø Nor, så vi trillede straks derop. Desværre var stenpikkeren væk, men der var dog kompensation i form af en steppehøg 1K, som rastede sammen med en blå kærhøg. Formentlig samme fugl, som sås ved Gedser Odde 22/10 og ved Birkemose 23/10 om morgenen. Et sent fund.

grans

Gransanger, Gedser Renseanlæg, 23/10 2016. Ret grå i dragten, men lidt grønt ved vingeknoen. Den hørtes desværre ikke…

steppehog_boto1

Steppehøg 1K, Bøtø Nor, 23/10 2016

0 Responses to “Mange fugle – ingen hits”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*


%d bloggers like this: