Gilbjerg rykker

Sydøstenvind og ult. april plejer at være en god cocktail i Gilleleje, så IBJ og jeg rykkede søndag 30. april af sted fra Kbh ved 5-tiden. Lidt betænkelige var vi dog på turen nordpå, da temperaturen uden for bilen var ned til -2 grader. Vi ankom ved 6-tiden – ca. 25 minutter for sent til en gulirisk. Der var ret få fugle i luften, men lidt skovpibere og et par gule vipstjerter lugtede lidt af forår, og en bynkefugl rastede på marken. En broget fluesnapper han rastede ved feriecentret, og yderligere to trak forbi stenen.

Broget fluesnapper, Gilleleje, 30/4 2017

Heldigvis var jeg på plads ved stenen 9.15, da der kom et råb inde fra marken – det lød som om, der blev råbt biæder. Og ganske rigtigt! Kort efter kom en biæder trækkende øst langs Gilbjergstien i lav højde. Det viste sig senere, at fuglen – ikke overraskende – var fundet af PEP. En temmelig uventet obs – og en af de tidligste obs af arten på Sjælland; den tidligste, som er indtastet i DOFbasen, er fra Heatherhil 19/4 2015.

Dagens andet højdepunkt var en publikumsvenlig vendehals, fundet af CL, som fouragerede i en sommerhushave lige syd for pengetanken.

Vendehals, Gilbjerghoved, 30/4 2017

Der lures gennem sprækkerne i raftehegnet

Tre røde glenter og nul(!) dværgfalke fik jeg bogført, og en enkelt fiskeørn trak forbi, da vi forlod obsen ved 14.15-tiden. Rovfuglene imponerede ikke under besøget, men det blev der rådet bod på, efter vi havde forladt obsen. To steppehøge trak forbi (ad. hun 15.56-16.00 og 2K+ han 17.33-36) set af PEP jf. DOFbasen.

Reklamer

0 Responses to “Gilbjerg rykker”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: